« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
TEROR

Jordanski kralj traži zaustavljanje napada na Gazu

Jordanski kralj je ocijenio da izraelska vojna operacija "potkopava mirovne napore" i "ugrožava sigurnost i stabilnost regije te pojačava patnje palestinskog naroda u Pojasu Gaze

Jordanski kralj brine za Palestince
Jordanski kralj brine za Palestince (Arhiva)
Više o

Izrael

,

pojas Gaze

,

raketiranje

,

napadi

Jordanski kralj Abdulah II. u nedjelju je u razgovoru s posebnim izaslanikom Kvarteta za Bliski istok Tonyjem Blairom pozvao na intenziviranje napora na "zaustavljanju agresije" izraelske vojske na Gazu, po priopćenju kraljevske palače.

Jordanski kralj i Tony Blair razgovarali su "o razvoju događaja u regiji, posebice o posljedicama izraelske agresije na Pojas Gaze", kaže se u priopćenju. Kralj Abdulah naglasio je "hitnost potrebe da se ubrzaju regionalni i međunarodni napori da se odmah prekine izraelska agresija i vojna eskalacija".

Jordanski kralj je također ocijenio da izraelska vojna operacija "potkopava mirovne napore" i "ugrožava sigurnost i stabilnost regije te pojačava patnje palestinskog naroda u Pojasu Gaze", prenijela je agencija AFP. U Pojasu Gaze je u nedjelju u izraelskim napadima poginulo dvadesetero Palestinaca, većinom žena i djece, tvrde izvori iz Gaze.

Izraelski sustav presretanja "Čelična kupola" oborio je u nedjelju dvije rakete ispaljene iz Pojasa Gaze na Tel Aviv te nije bilo šteta i ozlijeđenih, rekao je glasnogovornik izraelske policije. Za napad je odgovornost preuzeo Hamas.

To je bio drugi napad u nedjelju na Tel Aviv. U ranijem je napadu jedna osoba ozlijeđena od krhotina rakete koja je oborena južno od grada.

19.11.2012. 03:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh