« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
CAPELLO ODLUČIO

John Terry više nije kapetan engleske nogometne reprezentacije

Igraču Chelseaja presudila je nedavna afera s francuskim modelom Vanessom Perroncel

(Getty Images)
Više o

Fabio Capello

,

John Terry

,

engleska nogometna reprezentacija

,

Carlo Ancelotti

,

Vanessa Perroncel

,

Gerry Sutcliffe

,

kapetan

Izbornik engleske nogometne reprezentacije, talijanski stručnjak Fabio Capello, razriješio je dužnosti kapetana svoje momčadi Johna Terryja.

U središtu engleskih tabloida našao se nedavno istaknuti engleski nogometaš, a sve zbog preljuba s francuskim modelom Vanessom Perroncel. Ljubavnička afera je "okrunjena" i trudnoćom spomenute Vanesse, koja je naknadno u dogovoru s Terryjem pobacila.

Cijela je ta situacija poprimila ogromne razmjere, pa se na temu nedavno očitovao i tamošnji ministar sporta Gerry Sutcliffe koji je pod znak pitanja stavio mogućnost da Terry ostane kapetan reprezentacije, budući da, kako je rekao, "kapetan ima odgovornosti koje sežu i izvan terena".

U petak su se na Wembleyju sastali Capello i Terry, a kao konačan rezultat razgovora odlučeno je da se Chelseajevom nogometašu oduzme kapetanska vrpca koju mu je u kolovozu 2006. uručio Steve McClaren.

''Nakon mnogo premišljanja donio sam odluku, te lišio Terryja dužnosti kapetana. On je igrački bio pozitivan primjer ponašanjem, no u obzir sam morao uzeti i ostale stvari, te donijeti odluku najbolju za englesku reprezentaciju. Johna sam prvoga o tome obavijestio'', kaže Capello u obraćanju javnosti i nastavlja:

''Želim zahvaliti savezu koji mi je omogućio da tu odluku donesem u meni pogodnom trenutku, a u najboljem interesu momčadi.''

Iz sljedeće Capellove izjave se može naslutiti da je novi kapetan reprezentacije Rio Ferdinand.

''Kada sam Terryja potvrdio kapetanom, rekao sam i tko je njegova prva, a tko druga zamjena. Nema razloga da tu odluku mijenjam.''

Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti nedavno je izjavio da afera neće utjecati na Terryjev status u momčadi, te da kapetan sastava uživa njegovu punu podršku. (Totalsport)

05.02.2010. 18:33:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh