« ZOI 2010
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HRABROST U VANCOUVERU

Joannie Rochette i Petra Majdič dobitnice nagrade Terry Fox

Rochette je osvojila broncu u umjetničkom klizanju četiri dana nakon smrti majke, a Majdič je sa slomljenim rebrima bila brončana u skijaškom trčanju

(Getty Images)
Više o

Zimske olimpijske igre

,

ZOI Vancouver

,

ZOI 2010.

,

Petra Majdič

,

Terry Fox nagrada

,

Joannie Rochette

,

sportska hrabrost

Kanađanka Joannie Rochette i Slovenka Petra Majdič primile su uglednu nagradu Terry Fox u subotu za svoju hrabrost iskazanu na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Rochette se natjecala i osvojila broncu u umjetničkom klizanju u četvrtak, samo četiri dana nakon što joj je od srčanog udara preminula majka.

Slovenka Majdič je uz velike bolove završila utrku u skijaškom trčanju i osvojila broncu s četiri slomljena rebra i pneumatoraksom.

Ova nagrada je ustoličena u čast Kanađanina Terryja Fox, koji je trčao "maraton nade" kroz Kanadu s prostetičkom nogom 1980. kako bi sakupio sredstva za istraživanje raka. Preminuo je godinu dana kasnije, a njegova se nagrada dodjeljuje sportašima koji utjelovljuju hrabrost i odlučnost.

Majdič i Rochette su primile nagradu na kojoj je iscrtana mapa Foxove utrke iz ruku njegovih roditelja Betty i Rolly Fox.

Organizatori nagrade odlučili su nagraditi sportaše s ovih olimpijskih igara jer je Fox odrastao u Britanskoj Columbiji. Najprije su htjeli nagraditi samo jednog sportaša, ali su se odlučili ipak za ove dvije sportašice zbog njihovih osobnih priča. (hina/metro-portal)

28.02.2010. 13:17:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh