« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Jimmy Choo za H&M

Jimmy Choo za H&M: Vječni bunt visoke mode po prihvatljivim cijenama

Metro-portal vam donosi kratki intervju s mladom dizajnericom Tamarom Mellon koja je osmislila cijelu kolekciju

Jimmy Choo for H&M cipele
Jimmy Choo for H&M cipele (Kenya Hunt (MWN))
Više o

H&M

,

moderna odjeća

,

Jimmy Choo

,

visoka moda

,

Tamara Mellon

,

dizajnerski komadi u H&M

,

kolekcija jesen-zima

Već i vrapci na grani znaju da dobri modni dodaci podižu i najstarije krpice iz ormara poput feniksa iz pepela. Suradnjom H&M-a i modne kuće Jimmy Choo cipele i torbice visoke mode postaju prihvatljivije za skromnije džepove modno osviještenih žena.

S toliko dizajnerskih zvijezda koje u zadnje vrijeme surađuju s popularnim H&M - om, teško je iznenaditi zahtijevne kupce. No, nova linija kolekcije Jimmyja Chooa za ovu modnu marku uspijeva u tome iz više razloga. Po prvi puta se ova linija povezuje s markom modnih dodataka. Prvi puta dizajnerica Tamara Mellon izrađuje modele spremne za nošenje uz životinjski print, bujne i jake boje na njenim cipelama i torbicama koji daju isti učinak kao i skupi dodaci o kojima svaka žena sanja, ali si ih ne može priuštiti. Požuda na H&M način sprema se za izlazak na ulice.

Metro-portal vam donosi kratki intervju s mladom dizajnericom Tamarom Mellon koja je osmislila cijelu kolekciju:

Dugo ste živjeli u svijetu luksuza. je li vam predstavljalo problem stvoriti kolekciju po prihvatljivim cijenama za šire mase, a pritom zadržati raskošnu estetiku Jimmyja Chooa?

Kupci H&M lanca nešto su mlađi od uobičajene Jimmy Choo publike. Kod nas je uvijek prisutan rock chick u kolekciji, ali uz dodatak elegancije. Kolekcija Jimmyija Chooa za jesen 2009. imala je punk rock chic tematiku inspiriranu leopardovim uzorkom, neonom i dinamičnošću. To je bila početna točka i za ovu kolekciju. Isprva nismo bili sigurni  možemo li tu koristiti pravu kožu, zakovice i kristaliće, ali kad smo otkrili što se sve od toga može konačan ishod prevazišao je naša očekivanja.

Jeste li ikada kupovali u H&M dućanima prije ove suradnje?

Sigurna sam da sam u prošlosti kupila nekoliko komada. Oni rade izvrsne svakodnevne osnovne komade odjeće koji su stalno u trendu.

Koji savjet biste dali kupcima koji žele izgledati ekskluzivno, ali imaju oraničen budžet?

Uložite u modne dodatke. S dobrim dodacima možetepodignuti svaki izgled.

Je li vaš pristup dizajniranju odjeće za svakodnevno nošenje bio drugačiji nego za cipele? Ako da, koje su glavne razlike?

Kad mi je Margareta van den Bosch došla s idejom o odjeći uz ove modne dodatke, pomislila sam kako je to izvrsna prilika za osmišljavanje potpunog izgleda Jimmy Choo žene. Prvo smo dizajnirali torbice i cipele, a zatim smo njih popratili odjećom. Može se reći da je odjeća došla kao "modni dodatak" uz napravljene cipele i torbice. Kad sam krenula dizajnirati odjeću, prvo sam pomislila: "Što bih ja nosila uz ove modne dodatke?". Margareta je tražila da kolekcija bude spremna za studeni pa smo iskreirali zanimljivu pristupačnu kolekciju za mlađu populaciju neovisna duha s osjećajem za modu.

Imate li neki datum izlaska Jimmy Choo kolekcije za svaki dan?

Nemamo takvih planova za glavnu liniju Jimmy Chooa.

Osobno ste poznati kao osoba holivudskog glamura. Nosite li ikad tenisice ili trenirke? Imate li Uggsice i čupave papuče?

Naravno da nosim trenirke vikendima ili kad letim. S obzirom na to da često putujem potrebna mi je udobnost. Jedine cipele koje nosim osim mojih Chooica su tenisice kad vježbam!

Piše: Kenya Hunt
04.11.2009. 13:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh