« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Jesenske maske za pomlađivanje lica

Zašto ne bismo plodove jeseni iskoristili i za ljepotu, a ne samo za gastronomske užitke i zdravlje

Prirodne maske koje pomlađuju
Prirodne maske koje pomlađuju (Arhiva)
Više o

njega kože

,

cimet

,

bundeva

,

prirodne maske za lice

,

prirodni piling

,

pomlađivanje kože

,

muškatni oraščić

Maske i pilinzi od plodova jeseni imaju čaroban učinak na naše lice, pa bi stvarno bilo šteta da ne iskoristimo sve što nam priroda daje.

Maska od bundeve radi se jednostavno, potrebna je samo velika žlica pirea od bundeve, pola žlice mlijeka i žlica meda, a stavlja se na cijelo lice, osim područja oko očiju i ostavlja 20-ak minuta, nakon čega je ispirete mlakom vodom. Koža će vam biti zahvalna na vitaminima A i C i cinku koje će ovako dobiti.

Piling i maska od cimeta i muškatnog oraščića suzit će vam pore, smanjiti crvenilo od akni i ublažiti ožiljke. Pripazite samo na muškatni oraščić, prvo provjerite da vas ne iritira (stavite malo iza uha i pričekajte dvadesetak minuta). Ako je sve u redu, pomiješajte žlicu meda, 1/4 žličice cimeta i jednaku količinu muškatnog oraščića, ostavite na licu 20-ak minuta pa isperite mlakom vodom.

Muškatni oraščić djeluje protuupalno, cimet antiseptički i kao antioksidans i rezultati će biti spektakularni.

Piling cijelog tijela možete napraviti kombinacijom šećera i začina - pomiješajte pola šalice pirea od bundeve s četvrtinom žlice cimeta i pola šalice smeđeg šećera. Ovaj mirisni melem potaknut će cirkulaciju, pomladiti i namirisati kožu.

Uživajte!

18.11.2013. 20:20:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh