« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
ŠALA?!

Jeftiniji plin za kućanstva od 1. travnja

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je u ponedjeljak da bi hrvatska kućanstva od 1. travnja mogla plaćati jeftiniji plin

Niže cijene plina?
Niže cijene plina? (Shutterstock)
Više o

plin

,

jeftiniji plin

,

cijene plina

Predviđam da će od 1. travnja domaćinstva plaćati jeftiniji plin, izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u emisiji Hrvatskog radija "Poslovni tjedan".

Također, izjavio je da HEP-u želi status regionalnog energetskog lidera koji će kupovati firme u okruženju, konkretno, kako je rekao, u Sloveniji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.

"Želim da budemo frajeri u regiji, da oni ne kupuju nas već da mi kupujemo njih. HEP mora biti vlasnik nekih tvrtki u tim državama, na sve se načine probijati do njih", naveo je ministar gospodarstva.

Govoreći o financiranju energetskih projekata u budućnosti, Vrdoljak je istaknuo da će se koristiti različiti izvori financiranja. Plinski projekti će se, po njegovim riječima, pokušati financirati prvenstveno iz tzv. CEF-fonda (Connecting Europe Facility) koji omogućava bespovratna sredstva u iznosu od 5 do 50 posto.

S druge strane, elektroenergetski projekti financirat će se i iz jeftinog kapitala Europske investicijske banke (EIB).

02.03.2015. 15:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh