« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina
SVJETSKI KUP

Jedriličar Kljaković Gašpić osvojio brončanu medalju

Ivan Kljaković Gašpić odličan u uzbudljivom finalu na Svjetskom kupu u britanskom Weymouthu

Kljaković Gašpić
Kljaković Gašpić (Cropix)
Više o

Ivan Kljaković Gašpić

,

svjetski kup jedrenje

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić osvojio je brončanu medalju u klasi finn na Svjetskom kupu u britanskom Weymouthu, budućem poprištu Olimpijskih igara 2012, piše Hina.

U vrlo uzbudljivom finalu za deset najboljih Ivan je odlično iskoristio dvoboj Britanaca - prvoplasiranog Bena Ainslisa i drugoplasiranog Gilesa Scotta, koji su zaokupljeni vlastitim dvobojem jedrili skroz na začelju flote. U zadnjoj stranici Ivan je u jednom trenutku imao i srebrnu medalju u ruci, no Giles Scott se uspio iščupati sa zadnjeg mjesta u floti, ušao je deveti u cilj, a Ivan četvrti, što znači da je Britanac osvojio srebro sa samo jednim bodom manje od Kljakovića Gašpića. Da je Scott ušao posljednji, gdje se i nalazio veći dio plova za odličja, Ivanu Kljakoviću Gašpiću pripalo bi srebro.

"Nije bilo lako svakako, vjetar nam je kao i sve ove dane zadao glavobolju, ali dobrim jedrenjem i jedrenjem maksimalno do zadnje sekunde uspio sam sačuvati broncu, a isto tako bio sam jako blizu srebra. Mogu stvarno reći da sam jako zadovoljan, dobar rezultat. Sad malo zasluženog odmora, nakon skoro mjesec dana idem kući, jedva čekam vidjeti obitelj i moju dvomjesečnu bebu Miu, a onda maksimalna koncentracija na Europsko prvenstvo u Helsinkiju početkom srpnja, koje nam je i prva od dvije regate koje se boduju za Olimpijske igre", kazao je Ivan, poznatiji pod nadimkom Bambi.

Podsjećamo, Ivan Kljaković Gašpić otvorio je sezonu na Svjetskom kupu u Francuskoj u travnju s petim mjestom. Krajem svibnja na Svjetskom kupu u Nizozemskoj osvojio je srebro. U Weymouthu, na regatnom polju idućih Olimpijskih igara, danas se okitio broncom, pa mu je u tri regate najlošiji plasman peto mjesto.

Završnica Svjetskog kupa jedri se od 18. do 22. lipnja u njemačkom Kielu. Šime Fantela i Igor Marenić su najbolje plasirani hrvatski predstavnici na šestom mjestu u klasi 470, s pet bodova zaostatka u odnosu na trećeplasirane. S obzirom da nije nastupio na prve tri regate Svjetskog kupa, Ivan je nakon šest regata deveti u poretku Svjetskog kupa i kako je najavio neće nastupiti u Kielu, Svjetski kup mu ove godine nije među prioritetima, već EP i Svjetsko prvenstvo u Australiji u prosincu.

11.06.2011. 18:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh