« Fun
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
kompleksaš

Je li Hitler imao samo jedan testis?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Adolf Hitler

,

jedan testis

,

Johan Jambor

,

Hitler i jedan testis

Britanski žuti tisak tvrdi da posjeduje dokaze da je Adolf Hitler imao samo jedan testis, što je navodno vidljivo iz novo otkrivenih dokaza.

Hitler je u Prvom svjetskom ratu ranjen na bojišnici i pritom izgubio jedan testis, a 63 godine nakon njegove smrti pojavili su se dokumenti koji potvrđuju stara nagađanja o njegovoj trajnoj invalidnosti, objavio je britanski dnevni list The Sun.

Njemački veteran iz Prvog svjetskog rata Johan Jambor u 60-im je godinama u razgovoru s jednim poljskim svećenikom otkrio pojedinosti o Hitlerovu zdravstvenom stanju, tvrde The Sun i drugi britanski mediji.

Svećenik je sačuvao bilješke o razgovoru, koje su se 23 godine nakon smrti Jambora pojavile u britanskom tisku. Prema tim bilješkama, Jambor je 1916. služio u sanitetu u bitci na Sommi, u kojoj je poginulo ili ranjeno više od milijun vojnika, a među ranjenima je bio i kasniji njemački diktator.

"Slabine i noge bile su mu krvave. Hitler je imao ranu na slabinama i izgubio je testis", navodno je rekao Jambor tvrdeći da je prvo Hitlerovo pitanje liječniku bilo: "Hoću li ikad moći imati djecu?". Svećenikove bilješke navodno je potvrdio i jedan Jamborov prijatelj.

Fuehrerove genitalije već desetljećima predstavljaju predmet kontroverznih rasprava. Neki povjesničari tvrde da "teorija o jednom testisu" nije ništa drugo nego promidžba. Za vrijeme Drugog svjetskog rata u Velikoj Britaniji bila je popularna pjesma u kojoj se na podrugljiv način pjevalo o Hitlerovu navodnom nedostatku. (hina/metro-portal)

20.11.2008. 10:17:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh