« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
POZIV

Javni poziv za rezidencije u Svetvinčentu

Mediteranski plesni centar funkcionira kao platforma za istraživanje plesa i pokreta - nudeći prostor i resurse za kreiranje i razvoj različitih formi izvedbenih umjetnosti

Mediteranski plesni centar
Mediteranski plesni centar (Arhiva)
Više o

Svetvinčenat

,

rezidencije

,

Mediteranski plesni centar

Mediteranski plesni centar objavio je javni poziv za rezidencijalni program namijenjen svim profesionalnim plesnim umjetnicima i umjetnicama. Rok za prijavu je 20. veljače.

Mediteranski plesni centar funkcionira kao platforma za istraživanje plesa i pokreta - nudeći prostor i resurse za kreiranje i razvoj različitih formi izvedbenih umjetnosti - već godinama ugošćuje brojne umjetnike u različitim fazama istraživanje i kreiranja vlastitih projekata. Smješten u pitoresknom istarskom gradiću Svetvinčenat, MPC nudi i inspirativno okruženje, mir i izolaciju s ciljem osiguravanja procesnog rada bez distrakcija.

ŠTO OSIGURAVA MPC?

- boravak umjetnika ili grupe umjetnika u Svetvinčentu između travnja i prosinca 2021. u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ako vam je za potrebe realizacije / istraživanja projekta nužan dulji boravak, molimo da to obrazložite u prijavi!)

- korištenje prostora dvorane MPC-a za umjetničko istraživanje i rad (veličina dvorane je 10×20 metara, posjeduje radna svjetla, osnovni audio razglas te plesni pod 10x14metara)

- smještaj u Mediteranskom plesnom centru, u spavaonici otvorenog tipa (5 kreveta, nalaze se na galeriji iznad same dvorane). Na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije s perilicom rublja

- pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije

ŠTO SE OČEKUJE OD UMJETNIKA NA REZIDENCIJI?

- pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta i natrag

- javnu prezentaciju rada i/ili radionicu za amatere ili profesionalce (Prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, su dobrodošli.)

KAKO SE PRIJAVITI?

Proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju. PRIJAVNICA se nalazi OVDJE. Rok za prijave je 20. veljače u 23:59 sati. Prijavnica se ispunjava na hrvatskom ili engleskom jeziku. U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte nas putem zagrebdancecompany@gmail.com najkasnije do 10. veljače.  

29.01.2021. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh