« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
LEGENDA

Japanka se u 73. godini drugi put popela na Everest

Tamae Watanabe se popela na vrh visok 8.850 metara s japanskim partnerom i tri nepalska vodiča Sherpe u subotu ujutro

Mt. Everest mogu osvojiti i seniori
Mt. Everest mogu osvojiti i seniori (Arhiva)
Više o

alpinizam

,

Mt. Everest

,

Himalaja

,

Tamae Watanabe

,

Asian trekking

Sedamdesettrogodišnja Japanka postala je u subotu po drugi put najstarija žena na svijetu koja se popela na Mount Everest, ponovivši svoj vlastiti rekord od prije deset godina, priopćila je tvrtka koja je organizirala uspon.

Tamae Watanabe se popela na vrh visok 8.850 metara s japanskim partnerom i tri nepalska vodiča Sherpe u subotu ujutro, rekao je Ang Tshering Sherpa, čelnik tvrtke Asian trekking koja je timu osigurala logistiku.

"Watanabe i drugi penjači su u dobrom fizičkom stanju. Spuštaju se u svoj posljednji logor koji je smješten na visini od 8.300 metara", rekao je.

Watanabe koja je prvi put postala prva žena koja se popela na najvišu svjetsku planinu 2002. u svojoj 63. godini, poboljšala je svoj vlastiti rekord i izvela novi alpinistički podvig, rekao je Sherpa. Ona se popela na Mount Everest s tibetanske strane.

Mount Everest se nalazi s obje strane nepalsko-tibetanske granice. Na njega se uspelo 3700 ljudi otkako su se na njega po prvi put popeli Novozelanđanin Edmund Hillary i Tenzing Norgay Sherpa 1953.

Na popisu penjača su i slijepa osoba, čovjek s umjetnom nogom, 13-godišnji američki dječak i jedan 76-godišnji Nepalac.

19.05.2012. 19:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh