« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
tko želi biti...

Janko Popović Volarić umjesto Tarika?

U ponedjeljak se na HRT-u sastaje povjerenstvo koje bi trebalo odlučiti tko je u cijeloj priči pogriješio

(Neja Markičević/Cropix )
Više o

Tarik Filipović

,

Domagoj Burić

,

Vanja Sutlić

,

Jasna Ćurković Kelava

,

Tko želi biti milijunaš?

,

Damir Markovina

,

afera milijunaš

,

Janko Popović Volarić

,

Jasna Burić

Hoće li zbilja Tarik Filipović dobiti otkaz iz popularne emisije 'Tko želi biti milijunaš' znat će se tek sljedećeg tjedna. Odluka Domagoja Burića o njegovoj smjeni zasad se razmatra jer se tome usprotivio sam ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić. U ponedjeljak će se sastati povjerenstvo koje do srijede treba odlučiti tko je pogriješio, doznaje s HRT-a Večernji list.

I dok jedna strana smatra da su kazne zbog voditeljeve izjave o Klaićevoj i Nazorovoj potpuno nepotrebne, druga strana razmatra hoće li umjesto Tarika Filipovića u voditeljski stolac sjesti glumci Damir Markovina ili Janko Popović Volarić.

Sam vrh HRT-a, navodno, snažno pritišće direktora programa Domagoja Burića da povuče svoju odluku, za što ovaj ne želi ni čuti. Burić cijelu ekipu 'Milijunaša' smatra odgovornima jer njegovu primjedbu nisu izbacili iz unaprijed snimljene emisije. Navodno mu je posebno teško pao komentar o domu u Nazorovoj, čija je ravnateljica Jasna Ćurković-Kelava prijateljica Domagojeve supruge Jasne Burić.

Filipović je jučer izjavio da je novonastala situacija apsurdna, te da nikoga nije htio uvrijediti. I sam je uvijek sudjelovao u akcijama za tu bolnicu. No, ništa neće govoriti dok ga netko ne pogleda u oči i kaže mu kako stvari stoje.

Komentar na još jednu Burićevu svinjariju stvarno jest potreban. Tarik je zabavan, duhovit i odličan voditelj za koga se vidi da emisiju radi s radošću. Da je običan "talking head" što Burić od njega očekuje, tj. da ne unosi vlastite komentare i vlastitu duhovitost od jadnog "Milijunaša" ne bi bilo ništa. Ta emisija je Tarikov show, on to radi odlično i čudno je da u negativnoj selekciji koja vlada na HTV-u uopće prolaze takve osobe kao što su Tarik.

Što se zamjena kojima se narod zabavlja tiče - riječ je o sapunjarcima desetak godina mlađim, i barem toliko godina neiskusnijim od Filipovića koji takvom poslu jednostavno nisu dorasli. Ima i Tarik rupa u općoj kulturi koje su rezultat i pomalo manjavog obrazovanja i mladosti, ali upravo je duhovitošću nadoknađivao svaki propust koji mu se dogodio.

27.09.2009. 10:30:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh