« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ministar na turneji

Jandroković putuje u Oman, UAE i Katar

Svrha putovanja je razgovor o uspostavljanju potencijalne gospodarske suradnje između tih zemalja i Hrvatske

(Goran Mehkek/CROPIX )
Više o

Gordan Jandroković

,

Ujedinjeni Arapski Emirati

,

gospodarska suradnja

,

Oman

,

katar i hrvatska

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će od 24. do 27. listopada u službenom posjetu Sultanatu Omanu, Državi Katar i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, priopćio je u petak MVPEI.

U pratnji ministra Jandrokovića bit će i predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja te izaslanstvo hrvatskih gospodarstvenika koji će sudjelovati na gospodarskim forumima te održati niz sastanaka s gospodarstvenicima iz Omana, Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Jandroković će se sastati u subotu u Muscatu (Oman) sa zamjenikom predsjednika omanske vlade za Vijeće ministara Sajidom Fahdom bin Mahmudom Al Saidom, ministrom vanjskih poslova Jusufom bin Alavijem bin Abdulahom, a održat će razgovore i s drugim visokim omanskim dužnosnicima.

Isti dan, u Omanskoj gospodarskoj komori, ministar Jandroković sudjelovat će, zajedno s hrvatskim izaslanstvom i gospodarstvenicima, na Hrvatsko-omanskom gospodarskom forumu.

Tom prigodom prezentirat će se gospodarstva dvaju zemalja. Tom prigodom će Hrvatska gospodarska komora predstaviti mogućnosti poslovnog partnerstva, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku, a Ministarstvo turizma predstavit će hrvatski turistički potencijal. Nakon gospodarskog foruma održat će se i izravni sastanci gospodarstvenika.

U nedjelju i ponedjeljak Jandroković će boraviti u Dohi (Katar), gdje su predviđeni susreti s emirom Države Katara šeikom Hamadom bin Kalifom Al Tanijem, predsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Države Katara Šeikom Hamadom bin Jasimom bin Jabrom Al Tanijem. Hrvatski šef diplomacije održat će razgovore i s drugim visokim katarskim dužnosnicima.

U Katarskoj gospodarskoj komori održat će se Hrvatsko-katarski gospodarski forum, a ministar Jandroković i hrvatsko izaslanstvo obići će potom u Dohi i gradilište prometnog čvorišta koje gradi hrvatska tvrtka "Konstruktor".

U Dohi su u planu i sastanci predstavnika hrvatskog ministarstva turizma i Katarske turističke direkcije, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja i Katarske investicijske direkcije, hrvatskih građevinskih tvrtki s Direkcijom za javne radove "Ashghal", hrvatskih tvrtki iz sektora elektroprivrede s Katarskim poduzećem za elektriku i vodoopskrbu "Kahramaa", te predstavnika hrvatskih naftno-kemijskih tvrtki i "Qatargasa".

U utorak i srijedu ministar će boraviti u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) gdje bi se trebao sastati s predsjednikom UAE-a i vladarom Abu Dabija šeikom Kalifom Bin Zajedom Al Nahianom, ministrom vanjskih poslova šeikom Abdulahom bin Zajedom Al Nahianom, te drugim visokim dužnosnicima, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

23.10.2009. 11:02:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh