« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SUPERTALENT

Mala coolerica Jana Klarić pobjednica prvog live polufinala Supertalenta

Gipka plesačica osvojila je i žiri i publiku izvedbom i šarmom, a drugo mjestu u finalu pripalo je Petri Antolić

Supertalent
Supertalent (Ranko Suvar / CROPIX)
Više o

Supertalent

,

polufinale

,

Jana Klarić

,

Petra Antolić

,

Tomislav Tenšek Snoopy

,

Marjan Budo Demo Team

Prva live emisija Supertalenta otvorena je demonstracijom razbijanja dasaka malih poklonika istočnjačkih borilačkih vještina iz Marjan Budo Demo Teama, nakon čega je uslijedila bujica reklama koja je vjerojatno potjerala dobar dio gledatelja barem do kuhinje, ako ne i do obližnjeg kafića.

Nakon njih je svojih par minuta slave dobio Tomislav Tenšek Snoopy, čija je virtuoznost na gitari neupitna, no izbor plesačice koja je skakutala oko njega mogao bi se nazvati uredničkim/redateljskim promašajem. Unatoč toj smetnji, Snoopy je svirao majstorski, a koliko je simpatija gledatelja pokupio pokazalo je glasanje.

Jana Klarić spustila se na stage u maniri svjetske pop-zvijezde, zanimljivo osmišljenog stylinga koji je iz svakog profila bio drugačiji, u skladu s mješavinom muzike na koju je izvodila svoje gumene majstorije pomiješane s malo standardnih plesova, što je izazvalo prilično burne reakcije odobravanja publike, a ni žiri nije štedio pohvale.

Sjajan nastup Hrvatskog gajdaškog orkestra obavijenog maglom i plavom rasvjetom balansirao je na rubu između world musica i opaljene muzike za neki Kusturičin film, no jedre djevojke u stiliziranim nošnjama koje su pokazale dobar dio dobrih nogu predstavljale su ugodu za oči koja je odlično sjela uz dobru muziku u pozadini. Zanimljiva kombinacija hrvatskih i svjetskih narodnih instrumenata predvođenih gajdama trebala bi zaintrigirati gledatelje i pogurati ih dalje, što ipak nije bio slučaj.

Indijski ples Ivane Najev Devirani bio je jednako zanimljiv i atraktivan kao i u kvalifikacijskoj emisiji, dodatno naglašen scenografijom i rasvjetom izgledao je kao kratka predstava kroz koju je plesačica pokazala cijeli raspon emocija, ostavivši publiku i žiri pomalo zbunjene i zatečene.

Ambicije natjecatelja ponekad premaše stvarne mogućnosti, a prvi koji je to demonstrirao u polufinalu je Zoran Simikić, koji je svoju karijeru fitness trenera pokušao zamijeniti zabavljačkom. Ideja sa skidanjem u Supermanovo odijelo u maniri Chippendalesa nije loša sama po sebi, no kada je prate očajni pokušaji pjevanja hitova Robbie Williamsa pretvara se u nešto teško probavljivo. Prateći plesači u odorama superheroja sjajno su odradili posao, no od glasa koji je doveo Zorana u polufinale ni traga ... Publika je, doduše, bila oduševljena, ali ne i glasači kraj telefona i superheroji su zapeli u polufinalu.  

Nabrijane cure iz splitske plesne skupine Style Force poradile su na stylingu i koreografiji te prolile litre znoja na pozornici, što je publika prepoznala i nagradila pljeskom još u tijeku nastupa. Iako nisu spektakularne kao prošlogodišnji finalisti, uigranost je bila sjajna, no ipak nedovoljna za prolazak u finale.

Petra Antolić već je u kvalifikacijskoj emisiji pokazala svu raskoš svog glasa. Polufinale u crvenoj pripijenoj haljini, retro frizura i interpretacija Arethe Franklin koje se ni original ne bi posramio izdvojili su je u prilično uzak krug favorita za ukupnu pobjedu ove godine. Jednostavno fenomenalan glas!

Plesni par Đurđica i Tomislav podijelili su svoju vještinu akrobatskog rock'n'rolla s publikom, no kako smo dojmljivije nastupe vidjeli čak i u Plesu sa zvijezdama, bilo je jasno da neće proći dalje.

Riječki mađioničar Andrej Škedel stavio je svoju asistenticu na mač koji ju je u jednom trenutku naizgled probio, što je bilo prilično efektno, uz Evanescence u pozadini čak lagano podsjetilo na spektakularne nastupe njegovih slavnijih kolega, no unatoč komplimentima Nine Badrić nije baš uspio zapaliti publiku.

Sve u svemu, prva emisija uživo nije bila na razini prošlogodišnjih, kao uostalom i dosadašnji dio Supertalenta. Pobjednik prve emisije je gipka Jana Klarić, a borbu za drugo mjesto u finalu vodili su Petra Antolić i Marjan Budo Demo Team. Žiri se odlučio za Petru Antolić.

05.11.2010. 22:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh