« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
KAKAV GUBITAK!

Jakov Fak top vijest u svim slovenskim medijima

Slovenski skijaški savez je na svojim službenim stranicama objavio da je Jakov Fak potpisao izjavu kojom potvrđuje prelazak u slovensku reprezentaciju

jakov fak
jakov fak (Getty Images)
Više o

Jakov Fak

,

biatlon

Mogući prelazak hrvatskog Jakova Faka u slovensku reprezentaciju je top vijest u svim slovenskim medijima. Na službenoj internetskoj stranici stranici Slovenskog skijaškog saveza stoji da je Jakov Fak već potpisao pristupnu izjavu kojom potvrđuje da športsku karijeru namjerava nastaviti u Sloveniji, a prethodno je zatražio ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza.

Posljednje dvije godine biatlonac iz Mrkoplja trenirao je sa slovenskim trenerom Urošem Velepecom, a susjedima je posebno postao zanimljiv nakon što je u sprinterskoj disciplini na ZOI u Vancouveru osvojio brončanu medalju stigavši na cilj 3,4 sekunde prije Slovenca Klemena Bauera.

Slovenski internetski portal žurnal24.si tvrdi da će se Fak u ponedjeljak pridružiti slovenskim biatlonskim reprezentativcima, a trener Uroš Velepec se nada da mu "Hrvati neće praviti poteškoće".

>> Jakov Fak napušta hrvatski sport - izdajica ili izdani?

Predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza Nikola Županić optužio je Velepeca da je proteklih nekoliko dana intezivno nagovarao Faka da pređe u Sloveniju. Velepec je to odlučno demantirao tvrdeći da posljednih dana nije ni mogao biti u Mrkoplju jer je na godišnjem odmoru na Pagu.

Riječki Novi list na internetskim stranicama tvrdi da će "gubitak 'brončanog' Mrkopaljca malo koga u hrvatskim redovima ostaviti ravnodušnim, a upitno je i to hoće li Faku biti udovoljeno u svezi zahtjeva s ispisnicom. Naime, tehnički gledajući hrvatska strana sada može sve do 31. prosinca ove godine odugovlačiti s izdavanjem ispisnice čime bi blokirali sve Fakove nastupe  ove godine te mu time zasigurno otežali ulazak u formu koju će ionako doseći znatno teže, ne samo zbog svih burnih zbivanja tijekom ovog ljeta, već i stoga što je trenirao manje nego prethodnih sezona koje je okrunjivao brončanim odličjima s najvećih svjetskih natjecanja.

No, nakon 1. siječnja 2011. godine Fak će automatizmom moći pristupiti u redove u slovenske reprezentacije pa je upitno koliko bi ovaj hrvatski 'osvetnički' čin uopće imao smisla.

Jakov Fak bio je nedostupan kako za hrvatske tako i za slovenske medije. (hina/metro-portal)

31.07.2010. 17:40:29
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kajin
    01.08.2010. 10:38
    Ima nešto što na prodaju nije....hrvatsko srce i domovina....ako mu je draža lova od domovine onda neka izdajica ide....njemu ništa sveto nije....i rođenu majku bi prodao
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh