« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Jaka bura ometa promet na dionicama A1, A6 i D8

Uz vjetar na pojedinim dionicama probleme stvaraju i mjestimice mokri kolnici, a ponegdje ima i snijega te postoji mogućnost poledice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Branislav Grgurović/Cropix)
Više o

snijeg

,

bura

,

stanje na cestama

,

poledica

,

skliski kolnici

Jadranskom magistralom (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle), zbog bure, izvijestio je večeras Hrvatski auto-klub.

Dionicom autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica vozi se uz ograničenje brzine od 60 km na sat.

Na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, mogući jaki bočni udari vjetra.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, a ponegdje ima i razmočenog snijega. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Večeras do 21 sat u Republici Sloveniji na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona, zbog praznika dana kulture ("Prešernov dan"). Prometna policija isključuje teretna vozila kod čvora Krapina na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, zbog gužve na izlazu na GP Macelj.

Na ostalim graničnim prijelazima nema čekanja.

Trajektna linija prema otoku Rabu: Lopar-Valbiska ne prevozi autobuse i kamione. Trajekti i katamarani na ostalim linijama plove prema redu plovidbe i bez posebnih ograničenja. (hina/metro-portal)

08.02.2010. 19:43:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh