« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NJIHOVE OBVEZE

Jadranka Kosor: Vlada se mora držati zakona kao pijan plota

Premijerka Kosor kaže da je Vlada o referendumu o izmjenama ZOR-a rekla sve, da radi svoj posao te da će ga raditi i dalje

Jadranka Kosor ZOR referendum
Jadranka Kosor ZOR referendum (Bernard Čović/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

novčanica

Na pitanje hoće li referendum o izmjenama Zakona o radu biti proveden, premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako je Vlada obavila svoj posao te da je obveza Vlade držati se zakona.

"Sve smo rekli o referendumu, sve smo rekli o tome. Vlada je obavila svoja posao i radi svoj posao. Vlada će se držati hrvatskih zakona i to nam je obveza, a neki očito misle da se ne treba držati zakona kao pijan plota, a mi mislimo da treba i da je to naša obveza", kratko je kazala Kosor novinarima ispred središnjice HDZ-a nakon redovite sjednice Predsjedništva te stranke.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici izvijestila kako su utvrđene brojne nepravilnosti pri provjeri birača koji su se izjašnjavali za raspisivanje referenduma o izmjenama ZOR-a. Samo za oko 300 tisuća osoba nije pronađeno ništa sporno, a od 815.826 potpisa utvrđeno je da 92.229 uopće nemaju status birača.

Za održavanje referenduma potrebno je 450.000 potpisa, aVvlada je za to u rebalansu proračuna osigurala 170 milijuna kuna.

Predsjedništvo HDZ-a je, kako se doznaje, raspravljalo o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji, te o pripremama za svečanu 20. obljetnicu mladeži HDZ-a koja bi se trebala održati 11. rujna. (hina/metro-portal)

03.09.2010. 14:13:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh