« Spektakli
objavljeno prije 15 godina
prljavo rublje

Jacksonova obitelj pokušala ga skinuti s lijekova

Još pije tri godine braća i sestre pokušali su napraviti intervenciju, ali nije uspjelo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

Michael Jackson ovisnost

Kako to uvijek biva kad slavni umru, gotovo istovremeno se svijetom širi osjećaj tuge i prljavo rublje koje na svjetlo dana iznose najbliži. A kada živite u fantaziji poput Michaela Jacksona, rublja svih boja ima napretek.

Još 2006. godine braća i sestre Michaela Jacksona pokušali su ga spriječiti u uzimanju lijekova u golemim količinama. Trojica braće, Randy, Jackie i Rebbie doletjeli su u Las Vegas, a sestra Janet pridružila se telefonom.

Michael je, naravno, zanijekao da je ovisnik o tabletama i razljutio se na obitelj, no izvori bliski Jacksonu tvrde da je u to vrijeme nabavljao goleme količine lijekova od više liječnika istovremeno preko svog pomoćnika. Tako je dnevno uzimao morfij, Demerol, Oxycontin, Valium i Xanax.

Ovakav koktel ubio bi svakoga prije ili kasnije, tako da zapravo čudi njegova izdržljivost kada se zna da je stalno bio na dijetama, jeo užasno malo i trudio se biti što mršaviji.

Možda i najznakovitiju izjavu dao je njegov odvjetnik Brian Oxman, koji je rekao CNN-u da "ako mislite da je slučaj Anne Nicole Smith primjer zloupotrebe lijekova, to je ništa u usporedbi s onim što smo vidjeli u životu Michaela Jacksona.".

Tužno, prije svega, jer dolazi iz usta osobe koja bi se po definiciji trebala brinuti za svojeg klijenta. Činjenica je da je Jackson vodio čudnovat život, no kada ste na pozornici od pete godine života, do 18 već imate milijune dolara, a prodate 350 milijuna albuma u životu, svijet vam se stvarno mora činiti kao igračka ...

26.06.2009. 17:34:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh