« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
adidas po 11. put

Jabulani - službena lopta SP 2010. u Južnoj Africi

POGLEDAJTE VIDEO: Jabulani je riječ koja dolazi iz isiZulua, jednog od 11 službenih južnoafričkih jezika, a u prijevodu znači "ujediniti"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (You Tube )
Više o

Kaka

,

Michael Ballack

,

SP 2010.

,

Adidas

,

Južna Afrika

,

jabulani

,

nogometna lopta

Službena lopta za svjetsko nogometno prvenstvo koje će se iduće godine održati u Južnoafričkoj Republici zvat će se Jabulani, objavljeno je u petak.

Lopta je predstavljena prvi put u petak u Capetownu uoči ždrijeba koji će se održati kasnije tijekom dana, a na predstavljanju su bili nazočni predsjednik FIFA-e Joseph Blatter, Nijemac Franz Beckenbauer- jedini koji je osvojio svjetsko prvenstvo i kao igrač i kao trener- i engleski nogometaš zvijezda David Beckham.

Jabulani je riječ koja dolazi iz isiZulua, jednog od 11 službenih južnoafričkih jezika, a u prijevodu znači "ujediniti".

Proizvođač lopte njemačka tvrtka Adidas uvela je novu tehnologiju koja će lopti dati izuzetno stabilnu putanju i savršeno hvatanje u svim uvjetima zahvaljujući integriranim brazdama. Jabulani ima 11 boja, koje označavaju da Adidas 11. put ima službenu loptu na svjetskom prvenstvu, ali označava i 11 službenih južnoafričkih jezika, 11 južnoafričkih zajednica i 11 igrača na terenu.

Nakon što ju je testiralo nekoliko profesionalnih nogometaša svi su je pohvalili, a među njima i kapetan Njemačke Michael Ballack koji je izjavio: "Fantastično, lopta čini baš ono što ja hoću." "Za mene je kontakt s loptom jako važan, a baš je to super s ovom loptom", rekao je Brazilac Kaka. (hina/metro-portal)

04.12.2009. 17:21:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh