« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
COOL

Izvrsne destinacije za ljubitelje pješačenja i bicikliranja

Neka od poželjnih odredišta objedinjuju fizičku aktivnost i uživanje u predivnom krajoliku, a mi smo vam dali najbolje

Ako volite hiking... tu ste! ;)
Ako volite hiking... tu ste! ;) (Arhiva)
Više o

bicikl

,

pješačenje

Nakon nekoliko tjedana provedenih kod kuće putnici maštaju o odredištima za odmor koja će posjetiti kada opet postane sigurno putovati. Neka od poželjnih odredišta objedinjuju fizičku aktivnost i uživanje u predivnom krajoliku.

Zapravo, za više od polovice putnika iz Hrvatske (57%)* fizička aktivnost jedna je od glavnih motivacija za putovanje. Za 60% putnika iz Hrvatske to podrazumijeva odabir odredišta s odličnim pješačkim stazama, dok 46% njih traži odredišta s biciklističkim stazama u blizini.** Imajući to na umu, Booking.com donosi vam šest izvrsnih odredišta za bicikliranje i pješačenje koja možete dodati na svoj popis želja, po preporuci drugih putnika na Booking.com-u.

Monteverde, Kostarika

U živopisnom Monteverdeu nalazi se Biološki rezervat Bosque Nuboso, idealno mjesto za strastvene pješake i planinare. Ova prašuma prepuna je prekrasnih brzaca, klanaca, prirodnih izvora i vodopada, što je čini savršenim mjestom za upijanje ljepote koja vas okružuje dok prolazite stazom. Odlučite se za obilazak u pratnji vodiča ili uzmite kartu i istražite rezervat sami.

Gdje boraviti: Usred prašume u Rezervatu Monteverde pronaći ćete mirni objekt Trapp Family Lodge. Ovaj prekrasni rustikalni smještaj uključuje restoran, prostrane i prozračne spavaće sobe te jednostavan pristup visećim mostovima, obilascima zip lineom i Santa Eleni.

Katoomba, Australija

U Katoombi se nalazi puno izvanrednih lokacija koje vrijedi istražiti, uključujući Three Sisters Rocks, Nacionalni park Blue Mountains, Wentworth Falls i stazu Grand Canyon - savršeno za pješake i planinare željne pustolovine. Poznata znamenitost Three Sisters Rocks neobična je formacija kamenja u planinskom lancu Blue Mountains gdje se možete uspeti do vrha i diviti se ljepoti stijena s vidikovca Echo Point ili hodati stepenicama „Giant Staircase" do vodopada Katoomba Falls kako biste ih vidjeli izbliza. Ako ste raspoloženi za izazove, povijesna staza Grand Canyon nudi vam 6 km hoda kroz planinski lanac Blue Mountains, gdje ćete imati priliku uživati u spektakularnom pogledu na vodopade i potoke.

Gdje boraviti: Za dom daleko od doma odaberite boravak u predivnom objektu Winston Cottage. Ova tradicionalna kućica okružena je prekrasnim vrtovima te se nalazi nadohvat ruke od poznatog vidikovca Three Sisters. Odličan je izbor za one koje zanima pješačenje u ovom prelijepom području. Nakon dana provedenog na nogama osvježite se brčkanjem u vanjskom bazenu ili spremite pravu gozbu u potpuno opremljenoj kuhinji.

Moab, SAD

Zaputite se u Moab (Utah) i pronađite velik izbor pješačkih i planinarskih staza koje vas vode kroz krajolike koji oduzimaju dah. Od uskih kanjona preko litice u kanjonu Kane Creek sve do zadivljujućeg pogleda u Državnom parku Dead Horse Point i marsovskog terena u Nacionalnom parku Arches, pješaci i planinari bit će nagrađeni nevjerojatnim prirodnim ljepotama.

Gdje boraviti: Objekt Red Cliff Lodge nalazi se tek 24 km od predivnog Nacionalnog parka Arches te nudi pravo utočište putnicima koje zanimaju pješačenje i nacionalni parkovi. Nakon napornog pješačenja ili planinarenja opustite se na privatnom trijemu i divite se veličanstvenom pogledu na potok i rijeku. Ova koliba ima i svoju vinariju te je savršena za opuštanje nakon dugog dana provedenog na nogama.

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam je poznat po svojoj kulturi bicikliranja, stoga je ovo savršeno mjesto za vas ako ste zaljubljenik u ovu aktivnost. Postoji mnoštvo staza kojima možete voziti i to izvan vreve grada, uključujući šumu Amsterdam Bos. Ovaj prostrani park uključuje cijelu mrežu biciklističkih staza koje će vas voditi kraj zoološkog vrta i predivnog jezera u kojem je moguća vožnja čamcem. Neke od drugih opcija jesu staze koje zalaze u sela i nude vam pogled na vjetrenjače iz 17. stoljeća. Od Amsterdama možete biciklirati i do plaža duž Sjevernog mora. Jedna od najpopularnijih staza uz plažu odvest će vas duž Sjevernomorskog kanala, i to od Luke Wesport do Nacionalnog parka Zuid-Kennemerland.

Gdje boraviti: Objekt Yays Entrepothaven Concierged Boutique Apartments smješten je na savršenoj lokaciji u amsterdamskom okrugu Zeeburg. Ovaj ljupki apartman odlično je opremljen te ga krasi moderno uređenje, a u okviru objekta dostupan je i najam bicikla, što je savršeno za goste koji putuju izdaleka.

Barcelona, Španjolska

Bilo da vam je na umu lagano pedaliranje centrom grada uz promatranje katedrale, plaže i luke ili želite veći izazov, Barcelona je odlično odredište za ljubitelje bicikliranja. Zaputite se izvan užurbanog grada do Nacionalnog parka planinskog lanca Collserola, koji je predivno slikovito mjesto nedaleko od grada. Alternativno možete i pedalirati poznatom rutom utrke Tour de France i zaputiti se na sjever kroz regiju Costa Brava te istovremeno uživati u predivnoj „Divljoj obali".

Gdje boraviti: Ako gajite ljubav prema biciklizmu, jednostavno morate odabrati boravak u objektu The Bicycle Apartments u Barceloni. Ne samo da možete unajmiti bicikle od vlasnika, nego i svaki apartman krasi uređenje na temu bicikliranja! Apartmani se nalaze dovoljno blizu da istražite Barcelonu i plažu (manje od 3 km od La Ramble) te se od njih lako izlazi iz grada i dolazi do poznatih biciklističkih staza.

Fujikawaguchiko, Japan

U sjevernom podnožju planine Fuji nalazi se slikoviti grad Fujikawaguchiko. Ovaj grad za odmor često posjećuju putnici koji se žele uspeti poznatim vulkanom po stazi Yoshida, no također je odlično odredište za ljubitelje bicikliranja. Tijekom svog putovanja upijte ljepote oko sebe i pedalirajte uz jezero Kawaguchi gdje će pogled krasiti i impresivna planina Fuji.

Gdje boraviti: Objekt Mizuno Hotel nudi vam prekrasan pogled na planinu Fuji i to iz opuštajućeg bazena s termalnom vodom te je savršen smještaj za putnike koji posjećuju Fujikawaguchiko. Nakon dana provedenog na biciklu ili na nogama počastite se ukusnom japanskom kuhinjom dok upijate predivan krajolik oko jezera Kawaguchi.

16.07.2020. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh