« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
IDEOLOŠKA SURADNJA

Izraelski komunisti na Kubi brane palestinsko pitanje

Kuba je službeno izrazila solidarnost s borbom izraelskih komunista i palestinskim pitanjem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Kuba

,

Hadash

,

Forum solidarnosti Kubanaca i Arapa

,

izraelski komunisti

Izaslanstvo izraelske komunističke stranke Hadash u osmodnevnoj je misiji na Kubi sa zadaćom da ondje brani "palestinsko pitanje", objavio je u utorak list Kubanske komunističke partije.

Hadash (HaHazit HaDemokratit LeShalom VeLeShivion - Demokratski front za mir i jednakost) je stranka osnovana 1977. godine i od tada se zalaže za povratak Izraela u granice iz lipnja 1967., povlačenje iz svih okupiranih područja i ilegalnih naselja, osnivanje palestinske države te povratak i kompenzaciju prognanih Palestinaca.

Kubansko službeno glasilo Granma prenosi da je izaslanstvo primio načelnik Odjela za međunarodne odnose kubanske komunističke partije koji je izrazio solidarnost svoje zemlje s "borbom izraelskih komunista i palestinskim pitanjem".

Kuba je diplomatske odnose s Izraelom prekinula 1973. Tada su Kubanci poslali brigadu tenkista u potporu Sirijcima poslije Jom Kipurskog rata.

Forum "solidarnosti Kubanaca i Arapa" organiziran je prvi put početkom listopada u Damasku, prenijeli su kubanski mediji. (hina/metro-portal)

13.10.2009. 19:27:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh