« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
FATALNA POGREŠKA

Izraelska vojska: Sorry, ubili smo krivu osobu

Ubijen muškarac nije "nije bio meta i nije bio umiješan u bilo kakvu terorističku aktivnost", objavila je izraelska vojska

Vojnik
Vojnik (Getty Images)
Više o

Hamas

,

izraelska vojska

,

Izrael Palestina

Izraelska vojka u petak je greškom na Zapadnoj obali ubila 67-godišnjeg Palestinca. Izraelci su u akciji zapravo pokušavali uhititi petoricu pripadnika Hamasa koje je prethodnog dana oslobodila Palestinska samouprava, prenosi Hina.

Palestinac Amr Kavasme je ubijen u svom stanu dok su izraelski vojnici tražili osumnjičenog pripadnika Hamasa koji živi u istoj zgradi u gradu Hebronu na području koje se nalazi pod nadzorom Palestinske samouprave.

Izraelska vojska je "izrazila žaljenje" zbog ubojstva navodeći da žrtva "nije bila meta i nije bila umiješana u bilo kakvu terorističku aktivnost".

To je drugi put u manje od tjedan dana da je nenaoružani Palestinac ubijen u vojnoj pucnjavi, ne računajući smrt 36-godišnje žene koja je u subotu udahnula suzavac na prosvjedu na Zapadnoj obali.

Kavasme je ubijen mecima u svom krevetu, a njegov nećak, jedan od petorice muškaraca koje su tražili izraelski vojnici, živi na katu ispod u istoj zgradi.

"Ubili su ga izrešetavši ga na krevetu dok je spavao i tek potom provjerili njegov identitet", izjavio je Kavasmeov sin Radžaed.

Izraelska vojska najavila je da će provesti istragu o tom incidentu.

I Izrael i Palestinska samouprava predsjednika Mahmuda Abasa smatraju Hamas svojim neprijateljem, ali često se razilaze u strategiji borbe protiv tog radikalnog islamističkog pokreta. Izrael se protivio puštanju petorice pripadnika Hamasa u četvrtak iz palestinskog zatvora.


07.01.2011. 13:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh