« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
ODLUČNI KORACI

Izrael sprječava divljanje ultranacionalističkih židovskih naseljenika

Benjamin Netanyahu odobrio je administrativni pritvor za osumnjičenike, suđenje na vojnim umjesto civilnim sudovima i protjerivanje sa Zapadne obale

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Židovi

,

Zapadna obala

,

ultranacionalisti

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je odobrio mjere za suzbijanje nasilja ultranacionalnističkih židovskih naseljenika nakon što je divljanje u vojnoj bazi na Zapadnoj obali i paljenje pročelja džamije izazvalo zgražanje javnosti, javlja Hina.

Među mjerama koje je Netanyahu odobrio su administrativni pritvor za osumnjičenike, suđenje nekim osumnjičenicima na vojnim umjesto civilnim sudovima i protjerivanje sa Zapadne obale naseljenika osumnjičenih da su poticali nasilje.

Naseljenike su razbjesnile glasine da ih vojska namjerava istjerati iz enklave na uzvisinama te su bacali kamenje na zapovjednika i zamjenika zapovjednika vojne baze na Zapadnoj obali u ponedjeljak. U divljanju su ranili jednog časnika, razbijali prozore i rezali gume na vozilima.

U srijedu su radikalni Židovi zapalili pročelje džamije u Jeruzalemu koja se ne koristi i pisali "Smrt Arapima" na zidovima džamije.

15.12.2011. 08:08:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh