« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
ČUDO?

Izrael prihvatio trajni prekid vatre u Gazi

Egipat koji posreduje u pregovorima o primirju između Izraelaca i Palestinaca u utorak je potvrdio da je postignut prekid vatre koji počinje u 16.00 sati po srednjoeuropskom vremenu

Je li došlo vrijeme za mir u Gazi
Je li došlo vrijeme za mir u Gazi (Arhiva)
Više o

Izrael

,

pojas Gaze

,

Hamas

,

prekid vatre

Izraelci su prihvatili trajan prekid vatre u Gazi, rekao je za AFP visoki izvor u izraelskoj vladi, nedugo nakon što su i Palestinci izvijestili o zaključenju dogovora kojim će se trajno okončati pedesetodnevni rat.

'Još jedanput smo prihvatili egipatski prijedlog o prekidu vatre bez uvjeta i vremenskog ograničenja', rekao je za AFP visoki izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman, samo nekoliko minuta prije početka primirja.

Izraelci su pristali i otvoriti granice prema Gazi kako bi omogućili humanitarnim radnicima ulazak u palestinsku enklavu, objavilo je egipatsko ministarstvo vanjskih poslova.

'Kroz neizravne pregovore koji će između Izraelaca i Palestinaca uslijediti u predstojećih mjesec dana postići će se dogovori i o raznim drugim pitanjima', stoji u priopćenju egipatskog ministarstva. 'Dvije strane prihvatile su zadnji poziv Egipta na globalan i uzajaman prekid vatre te istodobno otvaranje puteva između Pojasa Gaze i Izraela kako bi se zajamčila što brža doprema humanitarne pomoći i pomoći za obnovu.'

27.08.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh