« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ZRAČNI UDARI

Izrael iz zraka napao Gazu

U sjeni događaja u Japanu i Libiji, u tijeku je krvavi okršaj u Pojasu Gaze, raste vjerojatnost novog rata

Gaza
Gaza (Getty Images)
Više o

pojas Gaze

,

izrael gaza

Dan nakon što su palestinski militanti ispalili više desetaka raketa i minobacačkih granata na izraelski teritorij, izraelski zrakoplovi napali su u četvrtak ciljeve u Pojasu Gaze, prenosi Hina.

Najnoviji val nasilja na granici s Gazom potaknuo je bojazan od izbijanja novog rata između Izraela i islamističkog pokreta Hamasa koji vlada Pojasom Gaze, nakon nekoliko mjeseci relativnog mira.

Hamas je objavio da su zrakoplovi gađali tunele za krijumčarenje na granici s Egiptom te centar za obuku u središtu Gaze.

U trećem napadu pogođena je trafostanica zbog čega je cijelo područje ostalo bez struje, prenose očevici. Medicinski izvori javljaju da nema ozlijeđenih u napadima, a Hamas je naredio svojim pripadnicima da evakuiraju svoje položaje.

Izraelska vojska priopćila je da su zračni udari odgovor na raketne napade.

U bomaškom napadu u srijedu u Jeruzalemu, prvom u tom gradu nakon dvije i pol godine, jedna je osoba poginula, a trideset ih je ranjeno. Prethodno, u srijedu ujutro, među desecima ispaljenih projektila dvije rakete Islamskog džihada pale su na izraelske gradove Beeershebu i Ashdod, duboko u izraelskom teritoriju, pri čemu je jedna osoba ranjena.

24.03.2011. 11:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh