« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
EVENTI

Izrađena platforma za normalizaciju poslovanja

Iz event industrije izvijestili su u petak kako su s Ministarstvom kulture i Nacionalnim stožerom civilne zaštite formulirali platformu za financijski poticaj za pokretanje i normalizaciju poslovanja pravnih subjekata

Što su zamislili?
Što su zamislili? (Arhiva)
Više o

koncerti

,

event industrija

,

eventi

"Tražimo i mogućnost produljenja radnog vremena jer smatramo da nije moguće započeti glazbeno događanje prije 21 sat zbog očekivanih visokih temperatura, pa pokušavamo dogovoriti radno vrijeme za ugostiteljski dio djelatnosti do minimalno 1 sati iz ponoći, jer je taj dio jako bitan za isplativost događanja", navodi u priopćenju Darko Tuček.

Radi se na tome da se potrebna kvadratura prostora za događanja na otvorenom smanji do dva četvorna metra po posjetitelju i obavezni razmak između stolova dva metra, radi lakše tehničke realizacije događanja obzirom na višestruko manju opasnost zaraze na otvorenom.

Iz Event industrije ističu i kako je tvrtka Fest kandidirala događanje Jarun Open Air pod motom "Cijepi se i zabavljaj kao nekad", te time postala preteča zajedničke akcije koja bi trebala potencirati važnost cijepljenja mladih kao jedinog načina da svi počnemo normalno funkcionirati.

Jarun Open Air je zamišljen kao koncertna zona sa najvećim glazbenim imenima estrade za sve generacije i profile posjetitelja. Unutar prostora festivala planiraju organizirati posebnu zonu samo za posjetitelje koji su preboljeli koronu, koji su cijepljeni ili testirani, kako bi se mogli zabavljati kao nekada, bez držanja razmaka i bez nošenja maski.

"Smatramo da bi ova aktivnost uvelike pomogla pokazati mladima koliko je to važan korak za one koji se žele vratiti normalnom funkcioniranju i zabavi kao nekada, te ih dodatno motivirati da se cijepe i time pomoći industriji zabave da profunkcionira", ističu u event industriji.

Na Jarunu će nastupiti mnoge domaće zvijezde koje će nastupiti u sklopu akcije "Jer svirati se mora", koja je realizirana u suradnji Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija, za poticanje koncertne aktivnosti i programa od interesa za Hrvatsku.

Cilj je što bezbolnije premostiti period u kojem su njihove aktivnosti znatno smanjene i da se koncertnoj publici, prije svega mladima, priušti zabava na primjeren i epidemiološki prihvatljiv način s osiguranim tehničkim i sanitarnim uvjetima, te da se izbjegnu spontana i nekontrolirana okupljanja.

11.06.2021. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh