« Kultura
objavljeno prije 28 dana i 19 sati
IZLOŽBE

Izložbe Hane Tintor u Galeriji na katu

Radovi na ovoj izložbi kroz Hanine crteže upriličiju jedan mali dio tog procesa. Priče o konkretnim iskustvima odrastanja te vlastitog shvaćanja, tuđeg prihvaćanja, traženja, razočaranja

Sve te senzacije u mom trbuhu - Hana Tintor
Sve te senzacije u mom trbuhu - Hana Tintor (Arhiva)
Više o

izložba

,

Hana Tintor

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Hane Tintor Sve te senzacije u mom trbuhu u četvrtak, 1.listopada 2020. u 13h u Galeriji na katu (KIC).

Izložba je otvorena do 18. listopada 2020. godine.

Izložba radova autorice Hane Tintor nastajala je kroz iskustvo suradnje sa scenaristom i režiserom Markom Dješkom na animirano dokumentarnom filmu Sve te senzacije u mom trbuhu koji je dio ovogodišnjeg programa Animafesta.

Dokumentarno polazište tranzicije iz muškog u ženski spol/rod Matie Anne Pleše u svojoj intimnosti, emotivnosti i slojevitosti isprepleo je stvaralački rad na ovom filmu intenzivnim odnosima, dugim razgovorima i promišljanjima.

Radovi na ovoj izložbi kroz Hanine crteže upriličiju jedan mali dio tog procesa. Priče o konkretnim iskustvima odrastanja te vlastitog shvaćanja, tuđeg prihvaćanja, traženja, razočaranja, Hana Tintor kroz svoje ilustracije objedinjuje i u novu umjetničku priču.

Hana Tintor (1992.) diplomirala je na studiju vizualnih komunikacija 2016. godine. Sa željom da se i dalje usavršava, 2017. godine upisuje, a iduće godine i završava, MA Illustration and Book arts, Cambridge School of Art u Cambridgeu, UK. Tu otkriva svoj interes i strast za animacijom.

Trenutno živi i radi u Zagrebu, kao freelance ilustrator te art direktor i animator u suradnji s Jadranskom Animacijom.

30.09.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh