« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba u povodu 145. obljetnice hrvatskog baleta

Uz edukativan tekst na izložbi će prvi put javno biti izloženi brojni zanimljivi predmeti iz hrvatske baletne umjetnosti

140 godina tradicije
140 godina tradicije (Arhiva)
Više o

balet

,

izložba

U povodu 145. obljetnice početka profesionalne baletne djelatnosti u Hrvatskoj, u auli zagrebačke Gradske knjižnice, od 12. srpnja do 4. rujna 2021., predstavlja se izložba 'Doprinos Margarete Froman, Ljubinke Dobrijević i Petra Dobrijevića u razvoju hrvatskog baleta'. 

Uz edukativan tekst na izložbi će prvi put javno biti izloženi brojni zanimljivi predmeti iz hrvatske baletne umjetnosti: fotografije s pokusa i izvedbi baleta zagrebačkog studija Foto Tonka i Ateliera Mosinger iz prve polovice 20. st., dva kostima za balerinu Anu Roje iz baleta Romeo i Julija, kostimografske skice za balet Licitarsko srce, programi i plakati predstava, čestitka Milke Trnine u povodu proslave 20. godišnjice umjetničkog djelovanja Margarete Froman u HNK-u, klavirski izvadak baleta Romeo i Julija s Fromaničinim koreografskim bilješkama, čestitka Mauricea Béjarta Petru Dobrijeviću za postavu Boléra i dr.

Autori izložbe su Davor Schopf i Mladen Mordej Vučković.

09.07.2021. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh