« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
IZLOŽBE

Izložba "Šuma To Go" u zagrebačkom MSU

"Šuma To Go", multimedijska izložba Demirela Pašalića i Azre Svedružić sa site-specific instalacijama koje se poigravaju s hrvatskim i međunarodnim zakonima o šumama i zaštiti okoliša, otvara se 16. prosinca u MSU

Šuma To Go
Šuma To Go (Arhiva)
Više o

MSU

,

izložbe

,

Šuma To Go

Dokumentarno eksperimentalnog pristupa izložba je osmišljena za izlagački prostor MSU-a i posjetitelje vodi kroz niz asembliranih objekata/skulptura, fotografija, video radova te konceptualnih instalacija.

Nastala je terenskim istraživanjem te se nominalno i suštinski formulira u 'šumu-za-ponijeti' referirajući se kako na instant-kulturu, tako i konkretno na deforestaciju šuma i degradaciju prirodnih staništa u našem lokalnom okruženju.

Riječ je o dijelu projekta "Slušaj šume!" kojega autori od 2019. razvijaju u koprodukciji s Ganz novom kulturom promjene.

Demirel Pašalić (1975.) diplomirao je 1998. na Akademiji scenskih umjetnosti FAMU u Pragu, na Odsjeku za filmskog snimatelja, a još od 1995. radi kao filmski snimatelj, still fotograf, kazališni fotograf, dizajner. 

Surađuje s brojnim umjetnicima (Igor Grubić, Greiner & Kropilak, Bobo Jelčić, Nataša Rajković, Paolo Magelli, Dino Mustapić, Berislav Šipuš), radio je na predstavama za kazališta &TD, Gavella, ZKM, Komedija, HNK Split, kao dokumentarist Koncertne direkcije Zagreb i Zagrebačkih baroknih večeri, te kao asistent i snimatelj na tri dugometražna i četiri eksperimentalna filma.

Ima i aktivnu i glazbenu karijeru, kao dugogodišnji trubač u bendu Kawasaki 3P.

Azra Svedružić (1969.) vizualna je umjetnica iz Zagreba, gdje je 1996. završila Akademiju likovnih umjetnosti. Njezina područja interesa su eksperimentalan film i video, multimedijski projekti, likovna umjetnost. Svoje projekte je izlagala i izvodila na 29 skupnih i samostalnih izložbi te sudjelovala na 23 međunarodna festivala. 

Njihova izložba, kojoj je kustosica Ana Škegro, može se pogledati do 9. siječnja.

Klimatski forumi petkom uz izložbu Olivera Resslera

MSU u povodu izložbe "Barikadiranje ledenih ploča" austrijskog umjetnika Olivera Resslera i suradnji sa Zelenom akcijom i Austrijskim kulturnim forumom od 10. prosinca do 21. siječnja najavljuje seriju "Klimatskih foruma petkom".

Cilj foruma je upoznavanja različitih inicijativa i udruga koje se u Zagrebu bore za klimatsku pravdu, a sama izložba služi kao uvod u temu jer istražuje dubinu klimatske krize te nudi rješenja kroz djelovanje pokreta za klimatsku pravdu.

Ovaj petak, 10. prosinca gostuju inicijativa Fridays 4 Future Hrvatska i organizacija Greenpeace Hrvatska.

Za posjet muzeju potrebna je važeća EU digitalna Covid potvrda ili drugi odgovarajući dokaz propisan Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

12.12.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh