« Kultura
objavljeno prije 13 godina
GOSTOVANJE

Izložba Muzeja krapinskih neandertalca gostuje u Bruxellesu

Izložba pokazuje glavne segmente atraktivnog novog muzeja koji je jedna od najposjećenijih kulturnih ustanova u Hrvatskoj

Muzej krapinskih neandertalaca
Muzej krapinskih neandertalaca (Metro)
Više o

Muzej krapinskih neandertalaca

Zahvaljujući dobroj suradnji s Uredom Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu 10. lipnja je na atraktivnoj lokaciji u samom središtu Bruxellesa otvorena izložba MHZ - Muzeja krapinskih neandertalca. Izložba je namijenjena široj publici i pomoću postera prikazuje glavne segmente atraktivnog postava novoga muzeja, koji je jedna od najposjećenijih kulturnih ustanova u Hrvatskoj.

S obzirom na pojačani interes stanovnika Belgije za dolazak u Hrvatsku namjera je organizatora pobuditi interes i za posjetu atrakcijama u kontinentalnom dijelom. Smještajem uz glavnu prometnicu koja od grtaničnog prijelaza Macelj vodi dalje prema ostalim krajevima Hrvatske, Krapina zaista ima povoljan položaj a svojim gostima može ponuditi jedinstven put u prošlost.

Uz izložbu održano je i predstavljanje muzeja kratkom filmskom projekcijom na kojoj su bili prisutni novinari i brojni uzvanici iz javnog i kulturnog života, te veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji, Boris Grgić. Ravnateljica G. Horjan je održala uvodno izlaganje o rezultatima koje je ovaj Muzej ostvario u preteklih godinu dana te budućim planovima.  Izložbu je postavio arhitekt Željko Kovačić uz suradnju voditeljice muzeja Vlaste Krklec. Tijekom posjeta Belgiji muzealci iz Zagorja posjetili su i nekoliko arheo-parkova i razmijenili iskustva s belgijskim kolegama. 

20.06.2011. 08:34:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh