« Kultura
objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana
IZLOŽBE

Izložba Krug se zatvara Duška Šibla u Galeriji Dalia u Zagrebu

Riječ je o djelima nastalih u neposredno proteklom vremenu, kombinirane tehnike i akrili kao jedinstveni odraz doživljaja vremena, podneblja i osebujnih pojedinaca koji vrckavo i neobuzdano žive svoje čudesne živote

Duško Šibl
Duško Šibl (Arhiva)
Više o

izložbe

,

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Duško Šibl

Dvadeset i prvoga prosinca ove godine suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, kontinuirani putnik na relacijama, Zagreb, London, Opatija, Dubrovnik, predstavio se u zagrebačkoj Galeriji Dalia, Praška 6, s petnaestak radova iz svoga bogatog i raznovrsnog opusa.

Riječ je o djelima nastalih u neposredno proteklom vremenu, kombinirane tehnike i akrili kao jedinstveni odraz doživljaja vremena, podneblja i osebujnih pojedinaca koji vrckavo i neobuzdano žive svoje čudesne živote u svjetlima velegrada i mraku noći.

„Na izložbi u zagrebačkoj Galeriji Dalia pripremit će izbor petnaestak recentnih slika, crteža i kolaža malog i većeg formata, u kojima, kako sam kaže, radi i zatvara jedan krug: od figuracije, reducirane geste, preko apstrakcije i natrag ponovno do figuracije. U tim „monumentalnim minijaturama" Šibl radi sintezu svega što ga slikarski i problemski okupira zadnjih nekoliko godina. Možemo ga danas smatrati i kroničarem našeg kulturnog i društvenog života, tzv. kreme, koju često prikazuje satirično i ironično," ističe u predgovoru kustosica izložbe Iva Korbler.

Duško Šibl strastveno i nadahnuto radi, slika iz godine u godine, ni malo ne gubeći inspiraciju, niti zamah.

Njegov je opus raznolik, zanimljiv i izazovan, slojevit i vibrantan, istinski je svjedok svoga vremena i njegovih obilježja.

Nova zagrebačka izložba pruža izvrstan uvid u aktualno Šiblovo stvaralaštvo i njegove visoke autorske i artističke dosege.

Piše: Miroslav Pelikan
30.12.2023. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh