« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba "Anatomija dizajna: Boya" u HDD galeriji

Izložba produkt dizajnerice Maje Mesić "Anatomija dizajna: Boya", nastavak iz neformalne serije izložbi Hrvatsko

Nova izložba u HDD-u
Nova izložba u HDD-u (Arhiva)
Više o

izložbe

,

HDD galerija

U srijedu 3. studenog od 19 do 21 sat u HDD galeriji otvaramo izložbu produkt dizajnerice MAJE MESIĆ „ANATOMIJA DIZAJNA: BOYA".

Riječ je o novom nastavku iz neformalne serije izložbi „Anatomija dizajna", u kojima detaljno analiziramo samo jedan predmet, jedan projekt ili proizvod, i otkrivamo njegove skrivene karakteristike i detalje o njegovom nastanku, razvoju, uzbudljivoj putanji koju je trebalo proći od prvih ideja do realizacije.

Ovog puta bavimo se projektom Boya Maje Mesić čija priča počinje davne 2005. i traje do danas. Izložba će ostati otvorena do 12. studenog.

Iz teksta Marka Goluba:

Glavna ideja ove izložbe, kao i nekoliko ranijih rađenih sa sličnim namjerama (Grupa - Anatomija dizajna: Baluna, 2017; Baggizmo - Making of, 2018.), bila je vidjeti kakvu, koliko veliku i zanimljivu priču možemo ispričati u galerijskom okruženju baveći se, u osnovi, samo jednim dizajniranim predmetom. Drugim riječima, htjeli smo zagrebati ispod površine, izvući što više nepoznatog iz proizvoda koji je tu među nama već čitav niz godina, rasprostrti pred publiku svu kompleksnu mrežu ideja, komunikacije, istraživanja, dizajnerskih i ne-dizajnerskih odluka, rizika, izazova i procesa koji su se kroz dulji vremenski period prepleli na točno određen način da bi taj predmet danas izgledao točno tako kako izgleda.

01.11.2021. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh