« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZUCKERBERG

Izlazi strip o osnivaču Facebooka

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, uskoro će dobiti svoj strip koj će otkriti tko je on zapravo

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Bluewater Productions)
Više o

Mark Zuckerberg

,

stripovi

Bluewater Productions, kanadsko poduzeće koje se specijaliziralo za stripove i grafičke novele, u prosincu će izdati strip s osnivačem Facebooka u glavnoj ulozi - "Mark Zuckerberg: Tvorac Facebooka".

Na 48 stranica bit će ispričana priča o Zuckerbergu, a čitatelji bi na kraju trebali dobiti dogovor na goruće pitanje tko je zapravo taj sramežljiv tip koji je stvorio najveću društvenu mrežu na svijetu.

>>Kako je sramežljiv tip stvorio najveću društvenu mrežu Facebook

Ime Marka Zuckerberga se posljednjih tjedana u javnosti spominje više nego ikad prije. Film o drami oko osnivanja Facebooka uskoro stiže u kina, a mladi poduzetnik je pored stripa pažnju medija dobio najavom da će donirati 100 milijuna dolara za razvoj javnih škola na području New Yorka.

"Njegov život je fascinantna priča. Bilo mi je jako zabavno, ali i teško provesti istraživanje za potrebe pisanja jer se o njemu jako malo toga zna. Bill Gates mu je svojedobno ponudio milijun dolara da počne raditi za njega, ali je odbio sve ponude. Koji klinac bi to napravio?", kaže Jerome Maida, autor stripa.

"Istina je da je povrijedio neke ljude i da se mnogi mogu osjećati prevareno. Potrudio sam se ostati pravedan i objektivan, jer nitko u priči o Facebooku nije posve nevin", zaključuje Maida.

28.09.2010. 13:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh