« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
DOMINO

Izlazak EU iz Hrvatsk

Izlazak EU iz Hrvatsk
Izlazak EU iz Hrvatsk (Arhiva)
Više o

Domino projekt

,

Izlazak EU iz Hrvatsk

Večeras, u utorak, 30. 6. 2020. u 20 sati u Uraniji - prostoru kreacije (Trg Eugena Kvaternika 3/3) ulazimo u završnicu projekta Budućnost političkog performansa obilježavanjem završetka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Naslanjajući se na alternativnu proslavu ulaska Hrvatske u EU koju je 2013. režirao Željko Zorica Šiš u produkciji Domina, na zadnji dan hrvatskog predsjedanja Vijećem EU hommageom Željku Zorici Šišu podvlačimo crtu i pozivamo vas da nam se pridružite na simboličnom izlasku EU iz Hrvatske.

Tom ćemo prilikom premijerno prikazati kratki film Viktora Krasnića i Brune Isakovića o umjetničkoj akciji iz 2013. KroaTisch - EU Freundschaft, Željka Zorice Šiša. U suradnji s Gongom organiziramo panel diskusiju Podvlačimo crtu - 7 godina kasnije na temu što se promijenilo i/ili obistinilo od ulaska u Europsku uniju. Sudjeluju Nora Krstulović, Siniša Labrović i Sanja Sarnavka, a panel moderira Jelena Berković.

Događaj će obogatiti umjetnička instalacija Siniše Labrovića Navlažena domovina koja se bavi temom kontinuirane uspaljenosti idejom domovine kroz motiv nacionalne zastave. Glazbenu podlogu umjetničkom događaju priredit će Maja Rivić, a gastronomski će ga začiniti iranski chef Mehdi Badan Firouz fuzijom Mediterana i Irana.

Ulaz je slobodan i poštujemo epidemiološke mjere te vas dezinficijens i maske čekaju na ulasku.

30.06.2020. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh