« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
lajanje na zvijezde

Izjave tjedna - 27. studenoga do 4. prosinca

U atmosferi sveopćeg obračuna s korupcijom hrvatski su prvaci naoštrili zube - šteta što pas koji laje ne ujeda

(Infopunkt.tv)
Više o

Milan Bandić

,

Stjepan Mesić

,

HRT

,

Hloverka Novak Srzić

,

Jadranka Kosor

,

Blago Markota

,

Božidar Kalmeta

,

HAC

U posljednje vrijeme malo je toga pametnog sišlo s usana glavnih medijskih zvijezda. Nije važno jesu li u pitanju politički igrači ili lica s televizije, građani Hrvatske i protekloga su tjedna ponavljali iste reakcije - kimanje glavom, udaranje po čelu, plakanje, psovanje, padanje u nevjericu, smijanje...

Sve zahvaljujući glavnim akterima dnevničkih priloga i novinskih stupaca. Ne, ne radi se o Radeljaku i Lambaši jer građanstvo sa imalo intelekta ne prati slične priče. No, isto to građanstvo pak mora otrpjeti bisere vodećih ljudi u zemlji. Nažalost, bombardiranje takvim oblikom informacija neizbježno je kako god postavili stvari.

Ovog tjedna na listi najzapaženijih izjava našle su se one Milana Bandića, Blage Markote, Jadranke Kosor i Stjepana Mesića. Krenimo redom:

Predsjednički kandidat i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nas je nakon dugo vremena podsjetio koliko slikovit može biti. U Zagrebačkom Holdingu su se dogodili određeni propusti, a Bandić, na sebi svojstven način, objašnjava kako on ne može kontrolirati oko 13 tisuća zaposlenika. Naravno, pa nije Bandić Big Brother da sve zna.

 

                                         

Ravnatelj HTV-a Blago Markota izvijestio je Programsko Vijeće HRT-a o analizi stanja u Informativnom programu HTV-a te zatražio razrješenje glavne urednice IP-a Hloverke Novak Srzić ocijenivši stanje u Informativnom programu „neodrživim". Hoće li Hlo (napokon) pasti?

 

                                                     

Otvaranje nove tvornice Atlantic grupe premijerka Jadranka Kosor je iskoristila kako bi obznanila da je zatražila na uvid sve menadžerske ugovore u državnim poduzećima te da se njena borba protiv korupcije nastavlja. Usprkos svim očekivanjima, Kosor je pokazala da je tvrd orah. Borba protiv korupcije se zaista nastavlja, samo teško je povjerovati u to kad se uz najveće afere Lijepe naše vežu imena premijerkinih najbližih suradnika (smijenjenih i onih koji su na dobrom putu da završe na listi za odstrjel).

 

                                                     

Predsjednik RH Stjepan Mesić je, u atmosferi sveopćeg obračuna protiv korupcije, rekao kako bi on na mjestu ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete dao ostavku zbog afera u njegovom resoru na što premijerka odgovara da Kalmeta za mutne poslove u HAC-u nije znao te da se ne osjeća politički odgovornim. Pa kako bi Kalmeta znao što mu se događa u resoru? Pa tko još danas zna što mu se događa u vlastitom dvorištu?

 

                                                     

Za kraj, predsjednik Mesić efektno završava svoj govor nazvavši se doživotnim bivšim predsjednikom Hrvatske. Treba li tu išta dodati?

 

05.12.2009. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh