« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BISERI NAŠI SVAGDAŠNJI...

Izjave tjedna – 25. do 29. siječnja

Ulazak u postizborno razdoblje smirio je strasti na Pantovčaku, ali je na Markovom trgu sve toplije

(Video: Infopunkt)
Više o

izjave tjedna

,

biseri političara

Tjedan su obilježile turbulencije u koalicijskoj vladi te nove istrage i optužbe za kriminalne radnje. Ovog puta pošteđena nije ostala ni premijerka Jadranka Kosor kojoj SDP zamjera sumnjive uvjete pod kojima je stekla stan. Stara priča koja je aktivirana po treći put u zadnjih deset godina i sada je pucanj u prazno.

Natezanja Kosorovih oko Hrvoja Vojkovića nisu iznjedrila neku žešću svađu, a bivši partner Dejana Košutića u biznisu s Happy Day sokovima i lojtrama na preklop moći će i dalje mirno krstariti Indijom i Tibetom, vodeći pritom najveću osiguravajuću kuću u Hrvatskoj.

Premijerka ostaje pri svom stavu da nema nedodirljivih makar se radilo i o njoj pa poziva Državno odvjetništvo da istraži slučaj. A ono je očito proradilo što pokazuje početak suđenja bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i Ivi Bačiću koji za "aferu kamioni", naravno, "nisu krivi".

Poduzetnik Tomislav Antunović ne muči muku sa državnim institucijama, kriza ga ne pogađa, posao ide odlično. Kako i ne bi kad je pod protekcijom predsjednika na odlasku kojeg ugošćuje u svom hotelu.

Za one kojima ipak treba državna pomoć Vlada je odriješila kesu i dijeli novac za pomoć gospodarstvu. Svima osim grješnim djelatnostima poput kockara i kladioničara za koje para - nema.

Čak se i kulturnjak Božo Biškupić morao pravdati da u njegovom resoru nema afera. Za sve je navodno kriva Mirjana Sanader i njeno čačkanje po arheološkom iskopinama i državnoj blagajni. Za razliku od Biškupića, ministar Božidar Kalmeta naviknut je na istrage i kao i obično, ne osjeća se prozvanim.

30.01.2010. 09:01:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh