« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
VRUĆINA ZAGREBAČKOG ASFALTA

Izjave tjedna - 16. do 23. srpnja

POGLEDAJTE VIDEO: Polančec je u zatvoru u remetincu zaključio da je "istina voda duboka u kojoj se on ne može utopiti"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Milan Bandić

,

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

,

Remetinec

,

Teodor Celakoski

,

Germanwings

,

varšavska prosvjed

,

Ratko Mladić izručenje

Ovoga tjedna u Hrvatskoje je kuhalo sve - od vremenskih uvjeta do napetosti u glavnom gradu (čitaj: prosvjedi u Varšavskoj). Međutim najviše prašine, kao i uvijek dižu teški igrači (čitaj: Bandić, Polančec).

"Istina je voda duboka" u kojoj se bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec ne namjerava utopiti, nakon što je pušten iz remetinečkog pritvora. Polančec po izlasku iz zatvora, nakon što je jučer Županijski sud u Zagrebu prihvatio prijedlog USKOK-a koji je u istrazi o nezakonitostima u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) saslušao sve svjedoke pa više nema opasnosti od utjecaja na njih, izjavio da ga prava borba tek sad čeka. A tko čeka, taj i dočeka.

Njegova bivša kolegica Jadranka Kosor namjerava zvrndati iznad vode i utopiti sve one, koji su u nekadašnjoj koalicijskoj vladi na čelu s SDP-om, sudjelovali u navodno sumnjivim poslovima kupovine vatrogasnih vozila od Daimler Benza. Naročito Slavka Linića kojega izgleda ima na zubu odavno.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je spreman prihvatiti, ali ne i provesti sve zaključke gradske skupštine. Na ostavku ni ne pomišlja, iako su gradski zastupnici i to tražili zbog događaja u Varšavskoj ulici. Šef je šef i tko što može tu?

Ali ako je suditi prema riječima aktiviste Teodora Celakoskog, "debandićizacija" grada Zagreba je napokon počela i pitanje je vremena kad će doći kraj Bandićeve ere. Neki bi mu na to rekli "iz tvojih usta u božje uši". Mi čemo ostati suzdržani u sklopu novinarske objektivnosti.

Inozemni poslovni ljudi su podijelili nekoliko komplimenata Hrvatskoj i njenom gospodarstvu. Direktor za međunarodne odnose s javnošću Germanwingsa Andreas Engel je uvjeren kako je Zagreb top destinacija u ovom dijelu Europe, dok se potpredsjednik DEG Investa Karl Weinfurtner pohvalno sportskim rječnikom izrazio o Atlantic Grupi, kao članu Euoropske lige, koji kuca na vrata Lige prvaka. Ali nbe dao Bog da nam gospodarska budućnost bude kao nogometna!

23.07.2010. 17:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh