« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
OSLUHNITE

Izjave tjedna - 14. do 21. studenoga

Predizborni playoff je počeo, a počinje haračenje i uz pomoć Ustavnog suda

(Video: Infopunkt.tv)
Više o

izjave tjedna

Tjedan za nama obilježio je službeni početak predizborne kampanje onih koji se nadaju postati trećim predsjednikom Republike Hrvatske, a ako je netko zaboravio radi se o točno 12 individua koje su teškom mukom položile ustavni ispit u sakupljanju građanskih autograma.

Iako su ovaj tjedan bili relativno sramežljivi, bez ikakve sumnje može se očekivati da će naredna četiri tjedna biti maksimalno osvjetlana biserjem koje će se pred 'stoku sitnog zuba' prosipati u nadi zadobivanja povjerenja i onog krajnjeg cilja - malog kružića oko svoga imena na papiru pečatiranom od strane države.

1. Počet ćemo s kandidatom kojem većina anketa predviđa budućnost na Pantovčaku, SDP-ovim Ivom Josipovićem. Upitan koga vidi kao protukandidata u drugom izbornom krugu Josipović je rekao da ne vidi nikoga osim sebe. Radi li se o samouvjerenosti ili uobičajenoj 'suzdržanosti' procijenite sami.

2. Kandidat vladajuće stranke Andrija Hebrang također nije bio pretjerano rječit, ali je u kavalirskom tonu kao protivnika u drugom krugu poželio vidjeti gospodina Josipovića. Čemu tako fini maniri postalo je jasno čim je stiglo pitanje što će biti tada jer je to bilo gotovo pa namješteno za uz smiješak ponuđeni odgovor - Zna se.

3. Milanu Bandiću već više od mjesec dana od naziva 'gradonačelnik svih Hrvata' bolje odgovara 'najveći putnik među Hrvatima'. Prolazeći uzduž i poprijeko Lijepom našom Bandić uvijek nalazi vremena za podjelu mudroslovlja s medijima i širokom javnošću. Ovaj put ukratko je prozborio o predsjedničkim ovlastima koje u budućnosti vidi kao podlogu 'dahtanja za vrat' Jadranki Kosor. Da u istoj rečenici nije spomenuo i njezinu Vladu koja će ga također imati za vratom, stvar bi mogla biti protumačena puno drugačije, ali to vjerojatno nitko ne bi želio slušati, a kamoli gledati.

4. Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec hrvatskoj je javnosti, prigodno odjevena u crno, obznanila tužnu vijest - harač je prošao testove ustavnosti i to osobito u svjetlu načela vladavine prava, načela socijalne države i načela porezne jednakosti i pravednosti. Time je Ustavni sud zaključio kako je Hrvatska očito jedina socijalna država u svijetu jer je jedina usred krize odlučila svoj džep spašavati zavlačenjem ruke u onaj građanski, a o pravu, jednakosti i pravednosti dovoljno govori činjenica da oni koji su državu doveli do trenutne situacije (a to nisu bankari s Wall Streeta kao u slučaju SAD-a), harač danas najmanje osjećaju. S time na umu mir i spokoj želimo svima praznih džepova u, kako jedan stih kaže, "zemlji seljaka na brdovitom Balkanu".

21.11.2009. 00:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh