« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
KRUHA I IGARA

Izjave tjedna - 13. do 20. kolovoza

Rebalans proračuna i (ne)poskupljenje kruha bili su glavna inspiracija političarima koji su se vratili sa skupo plaćenih godišnjih odmora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

Radimir Čačić

,

Vilim Ribić

,

Ivo Josipović

,

izjave tjedna

Premijerka Jadranka Kosor je nakon ljetne pauze započela sjednicu Vlade s viješću kako poskupljenja struje do kraja 2011. godine neće biti. Ipak, kraj godine nije tako daleko, pitamo se što će biti u siječnju 2011.?

Na nju se nadovezao i ministar Petar Čobanković koji je najavio kako neće biti niti poskupljenja kruha uz objašnjenje kako je, kad je 2008. godine formirana cijena kruha, to bila najveća cijena pšenice.

Predsjednik Ivo Josipović izvijestio je novinare kako je potpisao odluku o oduzimanju odličja Branimiru Glavašu zbog presude za ratne zločine. Sve prema zakonu i bez dodatnih komentara.

SDP na čelu sa Zoranom Milanovićem je sazvao konferenciju za novinare na temu "Rebalans državnog proračuna - kako konsolidirati javne financije". Prema Milanovićevim riječima, izvanredna sjednica Sabora 25. kolovoza je samo populistička manifestacija kako bi se pokazalo da se nešto radi.

Vertikala sindikata obrazovanja održala je konferenciju za novinare na temu rebalansa državnog proračuna i plaća na kojoj se Vilim Ribić, čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, žestoko obrušio na Zorana Milanovića, predsjednika SDP-a, kojem zamjera na izjavi da se ne treba rezati plaće, već masu koja prima plaće. Prema njegovim riječima, SDP se tako lažno predstavlja jer bi trebali biti socijalno osjetljivi.

Na HNS-ovoj konferenciji za medije govorio je predsjednik te stranke Radimir Čačić, opet na temu rebalansa proračuna. Istaknuo je da Vlada mora ići u rezanje najmanje pet do deset milijardi kuna kako bi nešto postigla. (Infopunkt/metro-portal)

21.08.2010. 17:38:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh