« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ŽIVJELA HRVATSKA...I TE SPIKE

Izjave tjedna - 12. do 19. ožujka

I to smo doživjeli, bezobraština oporbenih zastupnika uzela je toliko maha da su premijerki pomoć u izbjegavanju odgovora morali davati i velikani retorike kakav je Luka Bebić

(Infopunkt.tv)
Više o

izjave tjedna

Ovaj tjedan u ponudi je ljuti mix sa saborskog aktualnog sata. I to, slobodno se može reći, jedan od najbolje zakuhanih u majstorskoj kuhinji Markovog trga.

Premijerku Jadranku Kosor napadalo se iz svih smjerova, od nje se tražilo da izračuna štetu počinjenu seljačkim prosvjedima, da objasni zašto šalje policiju da mlati jadne seljake, koliki je broj nezaposlenih, koliko je teška sindikalna košarica ... da bi joj se na kraju spočitnulo i kako ne radi ama baš ništa.

Bezobrazni zastupnici otišli su toliko daleko da su premijerki sugerirali i promjenu broja mobitela.

Postojano i staloženo Kosor je odbijala udarce i zdušno ponavljala svoju uobičajenu, iako malo teatralnije aranžiranu, šablonsku retoriku: “Živjela Hrvatska, borba do posljednjeg daha, do istrebljenja, nećete nas obeshrabriti“.

Kad se umorila zamolila je Luku Bebića da je zaštiti. On je kategorički zaključio da "ne raditi ništa znači ne raditi ništa“, čime je opovrgnuo tvrdnju SDP-ove zastupnice da se Vlada samo igra dok se Šuker smije, te tom mudroslovijom nesumnjivo posramio i samog Nietzschea.

A Šuker, najskuplji ministar u povijesti Hrvatske države, se smije dok građani piju antidepresive i sedative. Umjesto da otkrije kakve tablete on pije, pa da se svi zajedno smijemo dok jurimo u propast.

A propast je neminovna, to vidimo i po činjenici da se SDP ispričava. To je presedan u novijoj hrvatskoj povijesti. Mirela Holy ponizno je s govornice u zagrebačkoj Gradskoj skupštini priznala grijehe koje je u Zagrebu počinio bivši SDP-ovac Milan Bandić.

Poniznost ipak nije vrlina predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića koji je došao u posjet Hrvatskoj. Izjavio je da je Republika Srpska Bosni i Hercegovini ono što je Bavarska Njemačkoj. Skromno, nema što. Sada samo valja pričekati protuudar Damira Kajina koji bi mogao provaliti da je Istra hrvatski Katar. (Infopunkt/metro-portal)

19.03.2010. 19:30:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh