« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
SAMO BRZO

Izjave tjedna - 11. do 18. lipnja

POGLEDAJTE VIDEO - Tjedan su obilježili amandmani na prijedlog ustavnih promjena koje je vlada ekspresno prihvatila i buđenje hrvatskih sindikalista

(Infopunkt.tv)
Više o

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

Krešimir Sever

,

Ivan Šimonović

,

ustavne promjene

,

izjave tjedna

,

HRT pretplata

,

Vriskom protiv nasilja

Hrvatska vlada ovoga je tjedna na kratkoj sjednici prihvatila amandmane na prijedlog ustavnih promjena, kako bi se u Saboru što prije moglo glasovati o izmjenama Ustava.

Premijerka Jadranka Kosor je istaknula da su izmjene ustava od osobite važnosti za vladu, kako bi uhvatila željeni ritam i u saborsku proceduru poslala preostalih 14 zakona koji se izravno oslanjaju na izmjene ustava, a osobito su važni za članstvo u EU.

Opet se, dakle, potvrdilo zlatno pravilo da se sve može brzo napraviti kad netko ''pritišće'' (ovaj put Europska unija) i da se realizirati može sve ono što je dobro ''na papiru'', ali kad je riječ u složenijim stvarima, poput oporavka gospodarstva, procedura može čekati.

Prvi čovjek oporbe Zoran Milanović nije tako pozitivan kad je riječ o brzom prihvaćanju amandmana.

>> Izjave tjedna - 28. svibnja do 4. lipnja - VIDEO

''Da su amandmani ubačeni preko plota je malo gruba metafora, ali je sigurno krajnje neuobičajeno jer raspravljali smo mjesecima, a to nije bilo na stolu'', rekao je predsjednik SDP-a.

Prikupljanje potpisa za referendum protiv izmjena Zakona o radu (ZOR) i 2. Svesindikalni Sabor predstavljaju "buđenje hrvatskih građana" koji ponovno počinju vjerovati u sebe, poručili su sindikalni čelnici na skupu pred tisuću sindikalaca u Studentskom centru.

Hrvatska mora otvoriti poglavlje 23 o pravosuđu i temeljnim pravima u pregovorima s Europskom unijom 30. lipnja ove godine ako želi završiti pregovore do konca veljače iduće godine i sudjelovati u razgovorima o proračunu unije u drugoj polovici 2011. godine, kada Poljska bude predsjedavala Unijom, izjavio je ministar pravosuđa Ivan Šimonović nakon prvog dijela radnog posjeta poljskog ministra pravosuđa Krzysztofa Kwiatkowskog.

Obustavimo blokadu hrvatske audiovizualne industrije odmah, poručili su ujedinjeni stvaratelji hrvatskih kulturnih industrija koju održali zbog vladinog prijedloga smanjenja pretplate HRT-u. (Infopunkt/metro-portal)

18.06.2010. 18:30:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh