« Nogomet
objavljeno prije 13 godina
FERGUSON ČESTITA

Izgubili smo od najboljeg tima s kojim sam ikad igrao

Izgubili smo od strašne momčadi protiv koje nismo mogli ama baš ništa na sredini terena. Barcelona ima sjajne igrače i briljantnog Messija - rekao je Ferguson

Sir Alex Ferguson hvali Barcelonu
Više o

Barcelona

,

Liga prvaka

,

Manchester United

,

Alex Ferguson

,

Barcelona Manchester United

,

finale lige prvaka

,

nogometni klub Barcelona

Alex Ferguson trener Manchester Uniteda kazao je nakon poraza u finalu lige prvaka od Barcelone da je Barcelona najbolja momčad protiv koje je ikad igrao. 

"Izgubili smo od strašne momčadi protiv koje nismo mogli ama baš ništa na sredini terena. Barcelona ima sjajne igrače i briljantnog Messija, a nas su uništili pas-igrom na koju nismo imali odgovora", kazao je Ferguson, koji je posebno hvalio Messia.

"Nismo ga mogli kontrolirati, a nisam ni prvi ni zadnji trener koji to kaže. Pokušali smo postaviti igrače sasvim blizu Messia, ali nije uspjelo, dijelom zbog činjenice što je on jednostavno briljantan, a i zbog nemogućnosti mojih igrača da igramo takvu obranu na jednom čovjeku. Oni su večeras zasluženo slavili", kazao je trener koji je od Barcelone izgubio i u finalu Lige prvaka 2009.

Ferguson je u zadnje četiri godine bio u tri finala Lige prvaka s Unitedom, a priznao je da će Barcelona u ovakvom sastavu dugo biti nepobjediva.

"Barcelona je zasigurno najbolja momčad na svijetu i to je nepobitna činjenica. Mi moramo biti jači, ovaj poraz nas mora učiniti još boljim jer svakako postoji izazov sljedeće sezone. Ne zaboravite da smo 1994. od njih izgubili 4:0 na Nou Campu i mislim da smo otad jako napredovali. To danas nije bilo dovoljno za naslov, ali u nogometu trebaju postojati izazovi", zaključio je Ferguson.

Finalna utakmica bila je i posljednja u karijeri vratara Edwina Van der Sara, koji je za United odigrao 186 utakmica. U bogatoj karijeri Nizozemac je osvojio dva naslova europskoga prvaka, prvi s Ajaxom 1995., a drugi s Unitedom 2008.

"Bila je to utakmica u kojoj smo jedinu šansu imali da smo prvi zabili. Barcelona je igrala bolje i kažnjavala naše pogreške. Nikada nije lijepo izgubiti, pogotovu kada igraš zadnju utakmicu, ali ne možeš uvijek birati kada ćeš i protiv koga odigrati oproštajnuutakmicu", kazao je Van der Sar.

29.05.2011. 11:49:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh