« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Izgorio osječki Getro

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/CROPIX)
Više o

Getro požar

,

izgorio osječki Getro

U požaru je teško oštećen osječki trgovački centar "Getro". Požar je nakon nekoliko sati lokaliziran i stavljen pod kontrolu, a njegovi uzroci utvrdit će se očevidom, čiji se početak očekuje tijekom dana, izvijestili su osječko-baranjska Policijska uprava i osječki Centar Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

U požaru nije bilo smrtno stradalih ili ozlijeđenih osoba.

Glasnogovornica PU Edita Roterbauer kazala je Hini kako je dojava zaprimljena sinoć oko 23 sati, a požar je lokaliziran i stavljen pod kontrolu oko 2,30 sati poslije ponoći.

Po riječima zapovjednika osječke Profesionalne vatrogasne postrojbe Borisa Banjana, po dolasku vatrogasaca vatra je zahvatila zapadnu stranu trgovačkog centra te je otprilike jedna trećina unutrašnjosti objekta bila u plamenu, koji se brzo širio, prema istočnoj strani.

Dodao je kako je u kratkom roku na požarištu bilo 20-tak vozila i 80-tak vatrogasaca, iz profesionalne i nekoliko dobrovoljnih postrojbi, a vatrogasci su pokušali presjeći širenje, ali to nije bilo dovoljno da bi se spriječila teška oštećenja zgrade, prije svega u unutrašnjosti i na krovištu objekta.

Tijekom dana očekuje se dolazak vještaka MUP-a iz Zagreba, koji bi skupa s protupožarnim stručnjacima PU osječko-baranjske i istražnim sucem osječkoga Županijskoga suda trebali utvrditi uzroke požara. (hina/metro-portal)

26.10.2008. 20:14:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh