« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
VATRA

Izgorio Bandićev Cvjetni konj

Metalna konstrukcija konja ostala je gola, svo lišće i cvijeće koje je davalo oblik konja nestalo je u plamenu

Cvjetni konj s vatrenim jahačem
Cvjetni konj s vatrenim jahačem (Zvonimir Krstulovic/START PRESS)
Više o

Cvjetni trg

,

Cvjetni konj

,

START PRESS

U nedjeljnu zoru vatra je na zagrebačkom Cvjetnom trgu progutala Bandićev Cvjetni konj. Suho cvijeće i lišće čime je bila obložena metalna konstrukcija nestalo je u nepunih pet minuta. Zbilo se to oko 6 sati i 5 minuta.

Dok je gorio Cvjetni konj na obližnjim trgovinama uključili su se protuprovalni alarmi. Kako vatra guta Cvjetnog konja fotografski je dokumentirao reporter foto agencije START PRESS specijalizirane za noćne snimke zabava po urbanim klubovima koji je po povratku s posla slučajno tu prolazio.

No, sve su zabilježile i sigurnosne kamere PBZ-a, Tele2 i T-mobilea pa će se nakon pregleda snimaka moći utvrditi je li Cvjetni konj namjerno zapaljen podmetnutom vatrom ili je netko na njega bacio opušak od cigarete. Na požarište je prilično brzo došla i policijska patrola koja je samo mogla konstatirati da je Cvjetni konj izgorio.

Inače, Cvjetni konj je na Cvjetnom trgu osvanuo kao dio ideje gradonačelnika Bandića i njegovih suradnika prema kojoj bi se betonski heksagoni kojima je trg popločan trebali zamijeniti granitnim pločama, kako je bilo i predviđeno u originalnom projektu iz 1995. godine arhitekata Mihajla Kranjeca i Berislava Šerbetića. Granitne ploče položile bi se i u okolne ulice, a riječ je o investiciji koja bi porezne obveznike stajala oko osam milijuna kuna.

Kako je izjavio gradonačelnik Bandić, on je o svemu tome htio pitati građane i zato je postavljen Cvjetni konj pored kojeg se nalazio i sandučić u koji su građani mogli ubacivati primjedbe i sugestije. Gradonačelnik je izjavio da, ako građani budu protiv radova na Cvjetnom trgu, Grad neće ići u tu skupu investiciju.

Prema Bandiću konj je simbol sreće i ljubavi te treba mir i radost, no vatreni jahač koji se može razabrati u plamenu mogao bi biti i neki od jahača apokalipse koji je poslao vrlo jasnu poruku o investicijama na Cvjetnom trgu.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Piše: Zvonimir Krstulovic/START PRESS
26.03.2012. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh