« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
MILJENKO JURKOVIĆ:

Iza blokade ne stoji politika

Na Filozofskom fakultetu nema nikakve politike niti će je biti dok je on dekan, izjavio je Jurković.

(Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Dragan Primorac

,

studentski prosvjed

,

Filozofski fakultet

,

Miljenko Jurković

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

Damir Boras

,

ukidanje školarina

Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu Miljenko Jurković danas je oštro odbacio sve špekulacije da iza blokade tog fakulteta stoji politika, rekavši da je to najobičniji nonsens i da na Filozofskom fakultetu nema nikakve politike niti će je biti dok je on dekan.

Dekan je u današnjoj izjavi novinarima odbio komentirati i najavu ministra Dragana Primorca da će se uskoro pristupiti zakonskim promjenama koje će omogućiti besplatno studiranje, rekavši da ne može govoriti o nečemu što još nije čuo.

Istaknuo je i kako sredstva za normalno funkcioniranje fakulteta od nekuda moraju dolaziti - ako ne od studentskih školarina, onda iz državnog proračuna ili iz nekog trećeg izvora. Međutim, nije mogao reći o kolikim se sredstvima radi za njegov fakultet, ponovivši samo da je na razini države riječ o oko 400 milijuna kuna.

Službeno stajalište prema nastavku blokade fakulteta donijet će fakultetsko vijeće koje će se sastati u srijedu, rekao je dekan, naglasivši da će se on osobno prije toga konzultirati sa svim relevantnim čimbenicima od rektorskog kolegija do studenata na plenumu. U svakom slučaju, dodao je, sva će se nastava morati nadoknaditi.

Na novinarsko pitanje planira li se uskoro sastati i s ministrom Primorcem, rekao je da je on stalno u kontaktu s Ministarstvom.

Dekan, koji je prošloga tjedna tijekom blokade bio na službenom putu u Brazilu, rekao je da prije njegova odlaska na put nije bilo nikakve najave prosvjeda studenata. Na pitanje bili on drugačije reagirao od prodekana Damira Borasa da je bio u Zagrebu, rekao je da je prodekan imao sve potrebne ovlasti i da je stalno bio s njim u kontaktu.

Jurković nije želio ni reći hoće li se na sjednici fakultetskog vijeća u srijedu izabrati novi dekan Filozofskog fakulteta, rekavši samo da će o tome odlučiti vijeće. (hina/metro-portal)

27.04.2009. 15:10:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh