« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
AKCIJA SE NASTAVLJA

Iz miljevačke jame spašeno 15 štenadi

Hrvatska gorska služba spašavanja, koja je iz kraške jame na Miljevačkom platou jučer izvukla petnaestero štenadi, akciju spašavanja pet odraslih pasa nastavit će sutra

Više o

psi

,

akcija spašavanja

,

štenad

,

jama

Sutra će se nastaviti spašavanje pasa koje je netko bacio u tzv. Jamu u lokvicama pored naselja Širitovaca na Miljevačkom platou, prepunu ilegalno odbačena klaoničkog otpada, kazao je Teo Barišić, pročelnik šibenske postaje Hrvatske gorske službe spašavanja, čiji djelatnici provode akciju. Barišić navodi kako su članovi HGSS-a jučer izvukli petnaestero štenadi, no da je u mraku na dnu kraške jame ostalo još pet odraslih pasa, prenosi Hina. 

Budući da je riječ o odraslim životinjama, navodi Barišić, izvlačenje se ne može obaviti bez veterinara koji raspolaže prikladnom opremom, a on pak u Drniš stiže tek sutra, pa bi se akcija trebala nastaviti sutra oko podneva.

Budući da se gotovo svake godine dogodi makar jedna akcija spašavanja životinja iz kraških jama u zaleđu Šibensko-kninske županije, pročelnik šibenske postaje HGSS-a navodi kako bi se s time trebale pozabaviti mjerodavna tijela.

"To je ljudima ušlo u naviku. Sve čega se žele riješiti bace u jamu, pa i pse, i otpad iz klaonice, sa svim smećem", upozorava Barišić. Također, zbog nečovječna odnosa prema životinjama, koji se u selima u zaleđu često ponavlja, na sastanku u srijedu u Drnišu predstavnici toga grada i HGSS-a dogovorili su se kako će kazneno prijaviti nepoznatu osobu koja je psiće bacila u jamu.

Sve pse koje spasioci izvuku iz jame preuzet će ovlaštena tvrtka za skrb o napuštenim životinjima, koja će ih pokušati udomiti, no ako to ne uspije, kad istekne zakonski rok od 60 dana, uspavat će ih.

17.01.2011. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh