« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
KRIV JE!

Ivo Sanader je KRIV!! Odrezano mu 10 godina zatvora!

Ivan Turudić počeo je čitanje presude Ivi Sanaderu sa Kriv je!, izrečena mu je kazna od 10 godina zatvora i mora vratiti 3.6 milijuna kuna u roku od 15 dana

Sanader se pojavio na izricanju presude
Sanader se pojavio na izricanju presude (Screenshot HTV)
Više o

Ivo Sanader

,

mito

,

Županijski sud

,

presuda

,

Ivan Turudić

,

provizija

,

afera Hypo

,

afera MOL

,

kriv

Ivo Sanader kriv je za uzimanje provizije u aferi Hypo i za uzimanje mita u aferi INA MOL, presuda je koju je pročitao sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, izrekavši mu kaznu od 3 godine i 6 mjeseci a za drugu 7 godina i 6 mjeseci, a jedinstvena kazna je izrečena u trajanju od 10 godina.

Sanader mora vratiti 3.6 milijuna kuna u državni proračun u roku od 15 dana, a DIOKI mora vratiti pet milijuna eura u istom roku.

U obrazloženju presude Turudić je rekao da je Sanader uzeo proviziju o Hypo banke, bez obzira na tešku situaciju u Hrvatskoj u to vrijeme, a u aferi MOL je iskoristio svoju moć kao predsjednik Vlade i HDZ-a i u dogovoru sa Zsoltom Hernadijem uzeo mito od 10 milijuna eura, utjecavši na ostale članove Vlade da predaju upravljačka prava u INI MOL-u bez obzira na njihov manjinski udjel.

Turudić je detaljnije obrazlažući presudu Sanaderu rekao da je ratni profiter.

Podsjećamo, Ivo Sanader je u aferi Hypo optužen za uzimanje provizije od 3.6 milijuna kuna za ishođenje kredita za hrvatska veleposlanstva, dok je u aferi INA MOL optužen za uzimanje 10 milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava MOL-u.

Za mito je maksimalna kazna osam godina zatvora, a svaka presuda iznad pet godina zatvora znači da pravomoćnost optuženik mora dočekati u pritvoru.

20.11.2012. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh