« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
U DRUŠTVU MILIJARDERA

Ivo Josipović se sastao s Georgeom Sorosom u New Yorku

Josipović je kazao da još nije donesena konačna odluka o obnovi aktivnosti Otvorenog društva u Hrvatskoj, te da sa Sorosom nije razgovarao o njegovim konkretnim projektima

Ivo Josipović se sastao s Georgeom Sorosom u New Yorku
Ivo Josipović se sastao s Georgeom Sorosom u New Yorku (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

George Soros

,

Ivo Josipović

,

Otvoreno društvo

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u četvrtak se u New Yorku sastao s milijarderom Georgeom Sorosom s kojim je razgovarao o stanju u Hrvatskoj i u regiji te o planiranoj obnovi djelovanja Sorosove zaklade Otvoreno društvo u Hrvatskoj.

"Razgovarali smo o situaciji u regiji i u Hrvatskoj. Soros, koji je vrhunski intelektualac, poznaje situaciju i želio je neke informacije vezano za svoje aktivnosti i financiranje svojih projekata u regiji", rekao je Josipović hrvatskim novinarima u New Yorku, nakon jednosatnog razgovora sa Sorosom u njegovoj rezidenciji.

Josipović je kazao da još nije donesena konačna odluka o obnovi aktivnosti Otvorenog društva u Hrvatskoj, te da sa Sorosom nije razgovarao o njegovim konkretnim projektima, već su mu njegovi suradnici dali informacije za koje vjeruje da će mu pomoći da donese najbolju odluku.

Na pitanje govori li povratak Otvorenog društva o slabostima demokracije u Hrvatskoj i nerazvijenosti civilnog društva, kazao je da to nije nužno "loš znak". "Svi znamo da Hrvatska ima probleme i da treba pomoći nevladin sektor. Razvoj nevladinog sektora pridonosi demokraciji u razvijenim društvima i jača kapacitete vlasti, jer vlast koja komunicira s civilnim društvom može donijeti bolje odluke", rekao je Josipović.

Josipović je prije sastanka naznačio da bi obnovljena aktivnost Otvorenog društva u Hrvatskoj mogla biti usredotočena na "integraciju povratnika, razvoj civilnog društva i transparentnost rada državnih tijela". Josipović u New Yorku sudjeluje na 65. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a. (hina/metro-portal)

24.09.2010. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh