« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
UOČI SINJSKE ALKE

Josipović: Alka je hrvatski brend koji zaslužuje međunarodnu pozornost

U Sinju je danas bila i premijerka Jadranka Kosor koja je razočarana prosvjedima u Đakovu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Sinjska alka

,

Ivo Josipović

,

Cintec

,

Pavle Radić

Predsjednik Republike i pokrovitelj ovogodišnje Sinjske alke Ivo Josipović novinarima je izjavio kako između njega i organizatora viteških igara nema međusobnih problema. "Nema razloga da Alka i predsjednik imaju bilo kakve međusobne probleme", rekao je predsjednik odgovarajući na novinarski upit uoči današnjeg početka 295. Sinjske alke.

"Alka treba biti ono što je najvrednije - to je veliki kulturni događaj koji šalje poruku domoljublja, poruku junaštva, poruku mira, poruku ljubavi i poruku ljepote", istaknuo je Josipović. Pri tome je naglasio kako je Sinjska alka brend za Hrvatsku, te da zaslužuje međunarodnu pozornost.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor je u izjavi novinarima izrazila neslaganje s današnjim prosvjedom u Đakovu u vezi ergele konja. "Zaista ne znam zbog čega gradonačelnik Đakova organizira prosvjede, ne mogu vjerovati da kao gradonačelnik i zastupnik u Hrvatskom saboru nema pravu informaciju o tomu što se radi", rekla je premijerka odgovarajući na upit kako komentira današnji prosvjed u Đakovu. "Niti će tko odvesti konje iz Đakova, niti će tko uzeti tu tradiciju na koju smo svi ponosni, niti će tko ukinuti ergelu", naglasila je Kosor. Po njenim riječima Vlada je uložila "gotovo 20 milijuna kuna u jahaonicu u Đakovu" dodavši kako bi "i to gradonačelnik trebao znati". "Ovdje se radi samo o nastojanju gradonačelnika da na svaki način našteti Vladi", ustvrdila je Kosor.

Kazala je i kako je Vlada u svom programu gospodarskog oporavka zacrtala, među ostalim, štednju na svim razinama. "I ovdje se radi samo o uštedi proračunskog novca, odnosno novca poreskih obveznika i protiv toga ne bi smio biti niti jedan zastupnik u Hrvatskom saboru, niti jedan odgovorni gradonačelnik", navela je Kosor. Ona je danas u Sinju posjetila i Crkvu čudotvorne Gospe Sinjske, a na upit novinara je li se pomolila za izlazak iz krize rekla je da je u toj Crkvi "uvijek s nekim posebnim osjećajem". (hina/metro-portal)

08.08.2010. 18:20:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh