« Skijanje
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
HAT-TRIK

Ivica zvjerskom drugom vožnjom osvojio slalom u Wengenu

Kostelić je nakon prve vožnje bio na trećem mjestu, no sjajnim drugim nastupom deklasirao je konkurenciju stigavši do 22. pobjede u Svjetskom kupu

Fotografija vijesti
Više o

skijanje

,

Ivica Kostelić

,

slalom

,

svjetski kup za skijaše

,

Kostelić Wengen

Danas su u Wengenu razni rekordi bili u opasnosti, i jedan je skijaš nadmašio Ingemara Stenmarka i izjednačio se s Marcom Girardellijem. Naravno, riječ je o Ivici Kosteliću koji je u drugoj vožnji ponovno deklasirao konkurenciju.

Nakon prve vožnja prva su trojica, Matt, Deville i Ivica bili u tri stotinke, a Hirscher je zajašio vrata pa je bio diskvalificiran. U drugoj je Ivica ponudio klasiku - suzdržani prvi dio, odlična strmina i nenadmašna slalomska livada. Sve zajedno - 85 stotinki prednosti i četvrti slalomski naslov u Wengenu, treći uzastopni!

Time se izjednačio sa Stenmarkom (!) po broju uzastopnih naslova na jednom od najpoznatijih svjetskih slaloma, postao skijaš s najvećim brojem pobjeda u Wengenu, i uz sve to izjednačio rekord još jedne legende, Marca Girardellija po ukupnom broju pobjeda u tom švicarskom mjestašcu.

Nakon genijalnog kombinacijskog slaloma u petak, još jednom je pokazao iznimnu slalomsku formu i pobjegao Hirscheru na 135 bodova razlike u ukupnom poretku slaloma, a približio se na 30 bodova u ukupnom poretku. Još da ima skije za spust, ne bi bilo bojazni za obranu naslova najboljeg skijaša svijeta.

Pogledajte šampionsku drugu vožnju Kostelića:


15.01.2012. 15:11:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh