« Skijanje
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
sretna alta badia

Ivica pobijedio na slalomu u Alta Badiji

Nakon sjajno odvožene prve vožnje, Ivica je u drugoj potvrdio pobjedu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Ivica Kostelić slalom Alta Badia

Ivica Kostelić nastavlja sa sjajnim nastupima. Nakon drugog mjesta u nedjeljnom veleslalomu, najboljeg u toj disciplini u karijeri, najbolji hrvatski skijaš nakon prve vožnje slaloma u Alta Badiji imao je uvjerljivo vodstvo.

Kostelić je na stazi Gran Ria svoje protivnike ostavio daleko u prašini snijega te napravio prednost od +0.53 sekunde ispred Francuza Jean-Baptiste Grangea i +0.57 ispred Austrijanca Benjamina Raicha.

Ivica Kostelić je jednostavno projurio stazom, a koliko je dobro odvozio govori i podatak da su samo četvorica skijaša ispod zaostatka od jedne sekunde, a Giorgio Rocca je peti sa velikim zaostatkom od +1.08 sekundi.

Slalom u Alta Badiji se vozi zbog otkazane najzahtjevnije skijaške discipline u francuskom Val d'Isereu zbog jakih naleta vjetra.

Dalibor Šamšal startao je kao 70. i na kraju završio 42. sa zaostatkom od 4 sekunde za momčadskim kolegom.

Druga vožnja donijela je rasplet u korist Ivice Kostelića, jer je uspio zadržati dio prednosti iz prve vožnje unatoč fenomalnoj vožnji Jean-Baptiste Grangea koji je završio na drugom mjestu, a treći je bio Benjamin Reich. (metro-portal)

22.12.2008. 13:39:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh